Data publicării:
Festivalul Mărului, în Parcul IOR. Vedetele manifestării
În perioada 13 - 15 octombrie, Parcul IOR, în spatele bisericii Maramureșene, Centrul European pentru prevenirea adicțiilor va da startul Festivalului Mărului, o manifestare Urban Artsy Bazar, care se dorește să intre în tradiția bucureștenilor.
Atracția festibalului va fi pegătirea celei mai mari plăcinte cu mere, în lungime de 10 metri, la care organizatorii vor folosi 500 kilograme de făină, 200 kilograme de mere, 50 de litri lapte, 30 litri ulei, 100 de ouă, 25 kilograme de zahar, unt, drojdie. Startul la degustarea plăcintei se va da, sâmbătă,14 octombrie, de la orele 11,00.
O altă atracție a târgului este standul producdtorilor de fructe unde vizitatorii pot savura suc natural de mere stors shiar în fața clienților, sucul de mere cu sfecă, sucul de mere fiert cu scorțișoară. și nu in ultimul rând vizitatorii se pot aproviziona din tonele de mere Ionatan, Golden, Florina, Generos, Bot de iepure dar și Renet pentru diabetic, toate livrate din bazinul pomicol Voinești.
Printre produsele ce urmeazd să fie prezentate în cadrul târgului se numără produse naturale, prăjituri de casă, plăcinte poale-n brâu, plăcinte domnești, dulcefuri, siropuri, produse apicole. Pofticioșii vor degusta prepelițe umplute cu gutui, pastramă de berbecuț, mici fragezi, frigărui delicioase, fripturi zemoase, fasole cu ciolan.
Tărgul are un scop caritabil, pentru susținerea și întrajutorarea copiilor și tinerilor cu situații financiare modeste, care reprezintă factorul de risc în consumul și traficul de substanțe interzise, iar integrarea acestora în comunitate reprezintă de cele mai multe ori o reală provocare pentru autorități.
În cadrul evenimentului va avea loc și o activitate destinată promovării educației și integrării sociale a grupurilor defavorizrte. La eveniment vor participa membri ai personalului și deținuți din cadrul Penitenciarului Rahova, care vor prezenta în cadrul unei expoziții, obiecte decorative realizate iîn cadrul atelierelor ocupaționale din penitenciar. Obictivele propuse se referi la:
- diminuarea efectelor negative ale incarcerării prin promovarea educației;
- intensificarea relațiilor de colaborare cu partenerii din comunitate (instituții publice, organizații neguvernamentale), care pot sprijini procesul de reinserfie socială a persoanelor custodiate;
- sensibilizarea societății civile în legdtură cu problematica reintegrării sociale a persoanelor care au comis infracțiuni.
Urban Artsy Bazar reprezintă un nou concept de bazar urban, un mix între un iarmaroc de oraș, accesorii, decorațiuni și produse artizanale (inclusiv alimentare și nealimentare).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News