Festivalul Ivan Patzaichin, la Tulcea între 5-10 septembrie. Concert, concurs de vâslit şi expoziţii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Consiliul Judeţean Tulcea
Facebook Consiliul Judeţean Tulcea
La Tulcea se organizează în perioada 5-10 septembrie o nouă ediţie a Ivan Patzaichin Fest. 

La un an de la dispariția multiplului campion Ivan Patzaichin, inițiatorul festivalului RowmaniaFEST – eveniment de referință pentru Tulcea și Delta Dunării – revenim cu o nouă formulă a festivalului, care să-i onoreze memoria.

Festivalul Ivan Patzaichin – Rowmania va continua să fie un festival anual, la Tulcea, care activează pentru protejarea naturii, a patrimoniului hidrografic și a biodiversității, pentru educarea copiilor și adulților cu privire la valoarea capitalului natural și cultural, pentru promovarea principiilor sustenabilității și a turismului responsabil, pentru demonstrarea beneficiilor mișcării în aer liber și a sporturilor pe apă, pentru încurajarea comunităților să își valorifice atuurile și multiculturalitatea.

Ediția 2022 se va desfășura în perioada 5-10 septembrie, cu un eveniment de deschidere pe 5 septembrie, pe Faleză, urmat de Caravana Apele Unite ale României – o tură de vâslit în Delta Dunării, de la Tulcea la Mila 23 (6-8 septembrie) și de alte două zile pline între 9-10 septembrie la Tulcea, se arată pe rowmania.ro.

Festivalul aduce pe agenda Tulcei evenimente cu tradiție organizate de echipa Rowmania: Caravana Apele Unite ale României, Descoperă Rowmania, Călăuzele Deltei, Atelierul Mobil de construcție canotci, serile de Rock`n`Row, conferința privind dezvoltarea Tulcei și a Deltei Dunării, expozițiile și proiecțiile de film documentar. Ediția 2022 a festivalului vine cu o ofertă bogată de activități de educație experiențială pentru patrimoniu dedicate copiilor și adulților și un nou traseu de caravană a Apelor Unite care va parcurge distanța pe apă de la Tulcea la Mila 23, satul de naștere al lui Ivan.

Festivalul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, împreună cu Primăria Municipiului Tulcea, Consiliul Județean Tulcea și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel