Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu începe vineri, 24 iunie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook FITS
Facebook FITS
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu revine de vineri, 24 iunie, pe scenele şi străzile din municipiu.

Până în 3 iulie, iubitorii artelor spectacolului pot asista la aproape 800 de evenimente în 80 de spaţii, reunite sub tema ediţiei din acest an: "Frumuseţe". Timp de zece zile, oraşul şi împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3.500 de participanţi din 75 de ţări.

În premieră, anul acesta Festivalul include şi o secţiune dedicată realităţii virtuale care permite publicului să pătrundă efectiv în spaţiul reprezentaţiei. Tot pentru prima dată, publicul este invitat la Festivalul Statuilor Vivante, o nouă secţiune care propune 40 de reprezentaţii. Creaţiile vor fi prezentate pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, dar şi în localităţile Sălişte şi Gura Râului.

Programul complet poate fi consultat pe www.sibfest.ro. Tot de acolo se pot achiziţiona bilete pentru evenimentele din cadrul Festivalului, atât pentru spectacolele în format fizic, cât şi pentru cele 37 de reprezentaţii online, informează RADOR.

Premieră: FITS face parteneriat cu TikTok!

Este vorba de producția #acedesiguranță@tiktok, în regia lui Bobi Pricop, text de Ionuț Suciu, o coproducție Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanța și Teatrul de Nord Satu Mare. Spectacolul este programat la FITS, în sala de la etaj a Teatrului Gong, și, live, pe TikTok, în 3 iulie, ora 16.

Spectacolul regizat de Bobi Pricop întregește o serie de cinci evenimente artistice care vor fi transmise, live, de la FITS, pe platforma TikTok.

Primul dintre acestea este concertul celor de la Puerto Candelaria, evenimentul care inaugurează scena din Piața Mare la această ediție FITS, în 24 iunie. Veniți direct din Medellin, câștigători ai unui Latin Grammy, cei șase ne vor provoca la dans, inclusiv via TikTok, pe muzica unor hituri precum Senderito De Amor sau Amor y Deudas.

Al doilea spectacol este „Prieteni de-o viață”, o coproducție Carré Curieux și Cirque Vivant! (Belgia-Franța) în care artistul Vladimir Couprie și prietena sa Alba, un frumos câine ciobănesc elvețian, ne vor demonstra live cât de frumoasă și amuzantă poate fi relația om-animal, dar și cât de mult contează comunicarea non-verbală. Spectacolul este transmis din Piața Habermann, pe 26 iunie, începând cu ora 20.45.

Cel de-al treilea show transmis live pe TikTok de la FITS 2022 îi aduce pe scena din Piața Mare (dar și pe micile ecrane), de la ora 21, pe columbienii de la AAINJAA cu spectacolul OUKTAPÜNAWAA – o explozie de sunete puternice și energiegenerate de tobe rituale. Absolut imposibil de stat pe loc!

Cel mai incendiar eveniment transmis pe TikTok

Probabil cel mai incendiar – la propriu! – dintre cele cinci evenimente transmite live de la FITS pe TikTok este spectacolul austriac „O iubire în flăcări”. Markus Kapeller și Irene Schuberth ne prezintă un spectacol de foc la înălțime: se învârt în aer, ținuți în chingi de foc, cu piese de recuzită create special pentru acest spectacol, totul pe ritmuri muzicale antrenante.

„Ne bucură în mod special parteneriatul cu TikTok și sper că va deveni o tradiție! La FITS suntem preocupați constant de tot ce e nou și ne îngrijim ca asta să se vadă în programul Festivalului. Avem o amplă secțiune specială dedicată tinerilor artiști și școlilor de teatru, căutăm mereu noi tehnologii puse în slujba artelor spectacolului și a publicului. Suntem un festival cu suflet tânăr și ținem pasul cu tot ceea ce contează pentru publicul nostru. TikTok este platforma cu cea mai importantă creștere, împărtășim valori comune, astfel că le adresez un entuziast „Bun venit!” alături de noi!” – Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel