Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-fit in the street!
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Primăria Capitalei prin ARCUB organizeaza in perioada 13 iulie - 5 august Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street.

Cea de-a zecea ediție a festivalului, intitulată „O poveste românească în Anul Centenarului", aduce la București patru weekend-uri de spectacole de teatru de stradă, iar programul primului weekend de festival, care se desfășoară în puncte centrale din București, include o gamă variată de spectacole mobile, spectacole fixe și ateliere susținute de artiști din Danemarca, Slovacia, Spania, Franța, Italia, Portugalia și România.

Deschiderea oficială a festivalului este programată vineri, 13 iulie, de la ora 19, în Piața Universității, care este și punctul central al ediției aniversare B-FIT in the Street! Toboșari de batucada, dansatoare de cabaret, circari, artiști pe catalige și personaje fantastice dau startul ediției aniversare a B-FIT in the Street! din Piața Universității, după care îi invită pe spectatori la o plimbare în București până târziu în noapte.

Reprezentații de stradă

Programul primului weekend de festival începe la ora 19, în fiecare zi, cu spectacole mobile în Piața Universității, Piațeta Odeon, Cercul Militar, Teatrul Național și străzile Smârdan, Lipscani și Piața Sfântul Anton din Centrul istoric. Reprezentațiile de stradă durează până la ora 23, cu excepție în seara zilei de sâmbătă, 14 iulie, când programul este extins cu spectacole nocturne și o paradă în centrul orașului.

Rezervat zilei de 14 iulie, punctul culminant al primului weekend de festival începe de la ora 21:15, în Piața George Enescu, cu premiera mondială a spectacolului de acrobație aeriană Sonics in Wish din Italia. După spectacol, artiștii prezenți la București pentru primul weekend B-FIT in the Street! pornesc din Piața George Enescu într-o paradă pe Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta și se opresc în Parcul Cișmigiu, unde, de la ora 22:35, începe spectacolul pe apă Water Fools din Franța. Una dintre premierele ediției din 2018 a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street!, Water Fools transformă lacul Parcului Cișmigiu în scena unui spectacol poetic lăudat în presa din Anglia, Rusia, America, Australia, Singapore și Argentina.

Ateliere și spectacole educative în Parcul Cișmigiu

B-FIT in the Street! extinde în 2018 nu doar aria de desfășurare, ci și tipul de spectacole prezente în festival. Una dintre locațiile ediției aniversare B-FIT in the Street!, Parcul Cișmigiu găzduiește în fiecare weekend de festival ateliere și spectacole educative pentru copii. În weekendul 13-15 iulie, publicul cel mai tânăr al festivalului este așteptat la Podul de Nuc din Cișmigiu pentru un atelier de percuție și un atelier de pantomimă și actorie pentru cei mici.

O altă premieră a ediției din 2018, Piața Universității găzduiește, timp de două săptămâni, Collective Strings din Danemarca, prima instalație interactivă prezentată în cadrul festivalului de teatru de stradă de la București. Până pe 29 iulie, instalația din Piața Universității va prinde forme tot mai variate, va fi într-o continuă schimbare în funcție de felul în care bucureștenii și turiștii prezenți la festival aleg să interacționeze cu aceasta.

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! continuă cu spectacole programate în weekendurile 21-22 iulie, 28-29 iulie și 4-5 august. Programul complet se regaseste www.fitsb.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel