Festivalul de Film de la Cannes 2023. Lista marilor câștigători
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cea de-a 76-a gală de decernare a premiilor de pe Croazetă are loc sâmbătă, 27 mai 2023, la Palais des Festivals din Cannes. Gazda ceremoniei este actriţa franceză Chiara Mastroianni. Juriul competiţiei oficiale este prezidat de regizorul suedez Ruben Ostlund.

Palme d’Or: „Anatomy Of A Fall”, regizat de Justine Triet.

Lungmetrajul "Anatomie d'une chute", regizat de cineasta franceză Justine Triet, a câştigat trofeul Palme d'Or la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, a anunţat sâmbătă seară juriul competiţiei de pe Croazetă, relatează site-ul oficial al evenimentului.

Marele Premiu al Juriului: „The Zone Of Interest”, regizat de Jonathan Glazer.

Cineastul Jonathan Glazer, regizorul lungmetrajului "The Zone of Interest", a fost recompensat sâmbătă seară cu Marele Premiu al Juriului la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, relatează site-ul oficial al evenimentului.

Premiul Juriului: „Fallen Leaves”, regizat de Aki Kaurismaki.

Lungmetrajul "Fallen Leaves", regizat de cineastul finlandez Aki Kaurismaki, a fost recompensat, sâmbătă seară, cu Premiul Juriului la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, informează site-ul oficial al evenimentului.

Cel mai bun regizor: Tran Anh Hung pentru „The Pot-Au-Feu”.

Cel mai bun scenariu: „Monster”, scris de Yuji Sakamoto.

Sakamoto Yuji a câştigat sâmbătă seară premiul pentru scenariu la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de la Cannes, pentru filmul "Monster", regizat de Hirokazu Kore-Eda, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul câştigător spune povestea unei mame care confruntă un profesor după ce observă schimbări deranjante în comportamentul fiului ei.

Cea mai bună actriță: Merve Dizdar, „About Dry Grasses”.

Actriţa Merve Dizdar a câştigat sâmbătă seară premiul pentru interpretare feminină la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Artista turcă a fost recompensată pentru interpretarea sa din filmul "About Dry Grasses", regizat de Nuri Bilge Ceylan.

Cel mai bun actor: Kōji Yakusho, „Perfect Days”.

Actorul japonez Koji Yakusho a câştigat sâmbătă seară premiul pentru interpretare masculină la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Artistul nipon a fost recompensat pentru rolul jucat în filmul "Perfect Days", regizat de cineastul Wim Wenders.

Camera d’Or: „Inside the Yellow Cocoon Shell”, regizat de Thien An Pham.

Lungmetrajul "Inside the Yellow Cocoon Shell", regizat de Thien An Pham, a câştigat sâmbătă seară trofeul Camera d'Or la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Trofeul Camera d'Or recompensează cel mai bun lungmetraj de debut proiectat la Cannes în Selecţia Oficială sau în una dintre secţiunile paralele: Semaine de la Critique şi Quinzaine des Cineastes.

Scurtmetraj Palme d’Or: „27”, regizat de Flóra Anna Buda.

Queer Palm: „Monster”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel