Festivalul Ariel Vâlcea Fest Junior ediția I aduce magia teatrului în viețile copiilor, între 26 și 30 iulie 2024!
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Festivalul Ariel Vâlcea Fest Junior, aflat la prima ediție, care va avea loc la Râmnicu Vâlcea între 26 și 30 iulie 2024, este un proiect cultural care își propune să aducă magia teatrului în viețile copiilor, promovând educația culturală, creativitatea și accesul egal la artă și cultură.

Festivalul aduce peste 80 de artiști și produse culturale din România, venind în întâmpinarea familiilor și copiilor cu un program bogat de 5 zile cu peste 25 de evenimente gratuite.

Spectacola și DC News sunt parteneri ai festivalului Ariel Vâlcea Fest Junior, cu scopul de a contribui la promovarea culturii, tineretului și dezvoltarea tinerelor talente.

Astfel, spectatorii se vor putea bucura de 7 spectacole de teatru pentru copii, 6 sesiuni de dialog cu artiști, 10 ateliere creative, o paradă spectaculoasă în aer liber cu păpuși gigant, un spectacol captivant de magie, un spectacol antrenant cu baloane de săpun, un carnaval al copiilor și un spectacol pentru tinere talente.

Proiectul oferă o platformă pentru educația copiilor și reprezintă un angajament pentru dezvoltarea culturală și educativă a viitoarelor generații, cu activități accesibile copiilor de toate vârstele, din toate mediile și regiunile.

Evenimentul este organizat de Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea, care își continuă astfel misiunea de a promova teatrul ca o formă esențială de artă și educație în rândul copiilor, cultivând o apreciere profundă pentru cultură și valorile artistice.

Evenimentele din cadrul Ariel Vâlcea Fest Junior urmăresc să contribuie la dezvoltarea personală și educațională a tinerilor spectatori, oferindu-le acces la experiențe culturale de calitate, care stimulează creativitatea, imaginația și empatia celor mici.

„Suntem extrem de încântați să lansăm prima ediție a Festivalului “Ariel Vâlcea Fest Junior”, un eveniment dedicat micilor spectatori, care își propune să aducă magia teatrului în viețile celor mici fiind, totodată, o celebrare a creativității și a educației culturale. Prin această inițiativă, dorim să promovăm accesul la artă și cultură, oferind tuturor copiilor șansa de a experimenta bucuria și învățăturile pe care teatrul le poate oferi.

Credem cu tărie că educația culturală începe de la o vârstă fragedă și că arta are puterea de a transforma vieți. Prin “Ariel Vâlcea Fest Junior”, ne propunem să inspirăm tânăra generație, să îi deschidem noi orizonturi, dezvăluindu-i frumusețea și diversitatea lumii teatrului. Astfel, dragi copii, vă invităm să vă alăturați acestui eveniment special pentru a trăi împreună  bucuria teatrului.”, a spus Anca Olteanu, Manager al Teatrului Ariel.

Activitățile și spectacolele  din cadrul Ariel Vâlcea Fest Junior vor avea loc în spații outdoor și indoor: esplanada Teatrului Municipal Ariel din Parcul Zăvoi, Cinematograful Geo Saizescu, Centrul Civic  și Casa de Cultură a Sindicatelor Vâlcea.

Programul complet al evenimentelor va fi anunțat în curând, pe site-ul și paginile oficiale de social media ale teatrului Ariel.

* Rezervări la 0350427500 sau 0747227771

* Biletele se pot achiziționa de la sediul Cinematografului „Geo Saizescu” (B-dul Tineretului nr. 2A, Râmnicu Vâlcea). Program casierie: marți-duminică 10:00 - 22:00

Teatrul Ariel Online

Facebook: https://www.facebook.com/teatrul.ariel

Instagram: https://www.instagram.com/teatrularielvalcea

Website: https://www.arieltheatre.ro

Acest festival este organizat de Teatrul Municipal Ariel, instituție aflată în subordinea Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel