Ferrari a construit o maşină unică. Un singur model, pentru un singur client
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Compania Ferrari a construit o maşină unică, pentru un singur client. 

Omologata este cel de-al 10-lea model unic cu motor V12 construit de Ferrari de la P540 Superafast Aperta din 2009. Omologata are la bază modelul 812 Superfast. Dar parbrizul și farurile sunt singurele lucruri neschimbate.

Mașina poartă nuanța Rosso Magma, dar și accente inspirate de sporturile cu motor.

Clientul, ţinut secret

Ferrari păstrează misterul în privința numelui celui care a cumpărat deja mașina unicat. Dar dezvăluie că este vorba despre un client european. El a fost cel care le-a cerut celor de la Maranello să creeze un design futurist cu elemente retro reinterpretate într-o manieră modernă, care să facă o impresie puternică.

Doi ani au lucrat italienii la Omologata. Aceștia nu oferă niciun detaliu în privința puterii, dar cel mai probabil, modelul a preluat cifrele lui 812 Superfast. Astfel, mașina este pusă în mișcare de un motor V12 aspirat de 6,5 litri, care dezvoltă 800 de cai putere și un cuplu de 718 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj, care trimite resursele către puntea spate. De 2,9 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, în drumul său spre viteza maximă de 340 km/h, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel