Fermierii vor primi subvenții de patru ori mai mari. Guvernul Ungariei a decis majorarea compensaţiilor pentru pierderile cauzate de seceta extremă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Flambo/ Pexels
Fotografie de la Flambo/ Pexels
Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată fermierilor, pentru a-i ajuta să compenseze pierderile suferite anul trecut, din cauza secetei extreme, a anunţat miercuri ministrul Agriculturii, Istvan Nagy.

Suma de 50,6 miliarde de forinţi (129,1 milioane de euro) va ajunge până în 31 martie la aproximativ 22.000 de fermieri. Aproximativ 80% din suprafaţa agricolă a Ungariei, sau 1,45 milioane hectare, a fost afectată de secetă, iar 49,7 miliarde de forinţi vor fi cheltuiţi pentru compensarea pagubelor, a informat Nagy, potrivit Agerpres.

Acesta a explicat că au fost de ajutor şi subvenţiile pentru asigurări, introduse în ultimul deceniu, companiile de asigurări plătind încă 41 miliarde de forinţi în legătură cu vremea extremă de anul trecut.

Vezi și: Fermierii români, afectați de importurile de grâne din Ucraina. Dan Motreanu, dezamăgit de Petre Daea: Țara noastră va primi cea mai mică sumăGuvernul a înfiinţat un organism operativ care să gestioneze urgenţele provocate de secetă şi a luat măsuri pentru asigurarea stabilităţii financiare a sectorului, a declarat ministrul Agriculturii. Acesta a explicat că Executivul a acceptat propunerea organismului de amânare până la finalul anului a plăţii împrumuturilor fermierilor

Datorită acestor măsuri şi a situaţiei în general robust a economiei, agricultura Ungariei a trecut cu bine prin această situaţiei, a afirmat Nagy. 

Citește și: Cum se scuză Petre Daea pentru "mărunțișul" dat de UE fermierilor români. Primim mai puțin decât bulgarii!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel