Data publicării:

Fermierii de la Afumați refuză să meargă la protestul din Piața Constituției: ”Voi ați adus țara pe marginea prăpastiei, voi ar trebui să o aduceți înapoi”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Fermierii care protestează de zile întregi la marginea Bucureștiului, în Afumați, nu vor să se amestece cu ”protestul lui Șoșoacă” din Piața Constituției.

Fermierii care protestează de zile întregi la marginea Bucureștiului, în Afumați, nu vor să se amestece cu ”protestul lui Șoșoacă” din Piața Constituției, unde s-a obținut autorizație pentru 5.000 de persoane,100 de tractoare și 100 de cap-tractor.

De altfel, acesta pare că nu este pe placul fermierilor, care refuză să meargă în Capitală și consideră DN 2, unde se află încă de săptămana trecută, că aceasta este adevărata Piața Constituției.

”Noi nu mergem în Piața Constituției, noi nu mergem acolo, pentru că am înțeles că acolo este un miting organizat de un partid politic. Noi considerăm Piața Constituției aici, în Afumați”, a spus unul dintre fermieri, la Realitatea Plus.

”Să vină ei aici, să discute cu noi. Nu cu costumații care au fost prezenți acolo și au discutat”, a spus un at fermier.

”Taxele s-au mărit, asigurările s-au mărit. Orice s-a mărit, toate s-au scumpit”, și-a spus oful un alt fermier.

”Voi ați adus-o aici, voi să o aduceți înapoi”

”Aș vrea să întreb clasa politică, de 34 de ani, am avut combinate de îngrășăminte. Unde sunt? Cine le-a dărâmat, cine le-a distrus? Unde este Uzina Tractorul Brașov? Unde este Semănătoarea? Și aș întreba: unde este România, care era a patra putere din lume și eram o țară agro-industrială. Unde sunt toate astea, cine răspunde de ele?

Noi am ajuns aici cu utilaje străine, fiindcă fabricile noastre, care erau atât de prospere și tractorul nostru românesc este și acum în arat, este foarte bun. Și pentru noi, pentru țara noastră nu mai este bună. Pentru că au venit norme și directive europene să spună că nu sunt cu normele de poluare. De ce nu ați reglementat acea normă de poluare, de ce nu ați modernizat, de ce nu ați modernizat combinatele noastre de îngrășăminte și trebuie să luăm îngrășăminte din Rusia, dn Ucraina, din Grecia.

Ce mai merge în țara asta, mai merge ceva. Sistemul acesta bolnav. Mesajul meu este clar: voi ați adus țara pe marginea prăpastiei, voi ar trebui să o aduceți înapoi, unde îi era locul, unde era acum 34 de ani, că era înfloritoare și ne lăuda o lume întreagă.

Din cauza voastră (n.r. s-a ajuns aici) că nu noi, țăranii, am condus țara și guvernul și banul public, că spuneți că datoria publică e mare. Am făcut-o eu? Am făcut-o noi? Voi ați făcut-o. Sunt un cetățean simplu care vrea să muncească și atât. Voi ați adus-o aici, voi să o aduceți înapoi. Nu vrem să plecați acasă, munciți cum muncim și noi, căci noi, ăștia care dăm cu sapa, știm să mergem și cu mapa. Voi, ăia care mergeți cu mapa, nu știți să dați cu sapa. Asta este diferența. Și este o diferență mare”, a mai spus un alt fermier care protestează la Afumați.

Citește și: Protestul fermierilor, organizat de partidul lui Șoșoacă, confirmă Nicușor Dan. Intrarea și ieșirea din București se fac pe Șoseaua Alexandriei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel