Fermierii, anunț despre MĂLAIUL din magazine
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay
Un război între fermieri și consumatori ar avea efecte dezastruoase, avertizează fermierii români. 

Fermierii din România condamnă încercările de a discredita mălaiul din România, subliniind că astfel de zvonuri, cum că mălaiul din producția internă ar proveni din plante modificate genetic, afectează grav fermierii români. 

”Asociația Forța Fermierilor condamnă încercările, din ultima perioadă, care acreditează ideea că porumbul produs de agricultorii români nu ar fi sigur pentru consumatori. Ne exprimăm indignarea cu privire la modul în care unele entități înțeleg să facă comunicare publică, atentând grav la imaginea fermierilor români. 

”Nu provine de la plante modificate genetic”

Asociația Forța Fermierilor amintește consumatorilor că făina de porumb (mălai) din producția internă nu provine de la plante modificate genetic. România nu cultivă porumb modificat genetic de șase ani, ultima dată a existat o suprafața de 2,5 hectare în 2015, la o stațiune de cercetare, doar pentru rațiuni științifice, nu pentru consumul uman. Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, între 2016 și 2021, suprafața cultivată cu porumb modificat genetic, în România, este zero. 

”Un război între fermieri și consumatori ar avea efecte dezastruoase”

Reamintim consumatorilor că fermierii români produc porumb de calitate, respectând toate normele de siguranță alimentară ale Uniunii Europene, și că tot mălaiul de pe piață, provenind din producția internă este de o calitate superioară și absolut sigur de consumat. Recomandăm consumatorilor să cumpere mălai din producția românească, țara de proveniență a porumbului trebuind să fie înscrisă pe ambalaj.

Așadar, titluri de comunicate de genul ”Românii consumă mălai din porumb modificat genetic?!” sunt manipulatorii, acreditând ideea că făina de porumb din comerț nu este sigură pentru consum. Asemenea abordări lipsite de fundament științific, venite din partea unor oameni care se pretind specialiști, nu fac decât să aducă deservicii agriculturii naționale, fermierilor români și industriei alimentare autohtone. Un război între fermieri și consumatori ar avea efecte dezastruoase pentru societatea românească.” arată comunicatul de presă al Asociației Forța Fermierilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel