Data publicării:

Ferma Dacilor nu avea autorizație de construcție. Prefectul județului Prahova, noi dezvăluiri despre Cornel Dinicu și cum a intrat în legalitate pensiunea din Tohani

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash / Facebook
Foto: Unsplash / Facebook
Virgiliu-Daniel Nanu, prefectul județului Prahova, a prezentat noi detalii privitoare la incendiul de la complexul turistic Ferma Dacilor, din localitatea prahoveană Tohani.

Ferma Dacilor, complexul turistic ce a ars în dimineața zilei de 26 decembrie nu avea autorizația de construire și a intrat în legalitate pe baza unei modificări legislative. Aceste dezvăluiri au fost făcute de Virgiliu-Daniel Nanu, prefectul județului Prahova, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN.

„După lichidarea incendiului, am convocat administrația locală, am evaluat primele documente, am constatat că nu există autorizație de construire. Proprietarii au intrat în legalitate în toamna anului 2020 printr-un raport de expertiză și un certificat de edificare a construcției.

Eu am convocat toate structurile de specialitate și urmează să facem o evaluare a tuturor documentelor și să vedem cronologia acestor hârtii și a controalelor făcute la pensiunea respectivă“, a precizat prefectul județului Prahova.

CITEȘTE ȘI       -      Prețuri Ferma Dacilor. Cât plăteau turiștii pentru o noapte de cazare și cât costa un platou haiducesc / Meniul complet

„Ați reușit să luați legătură cu patronul (n.r. Cornel Dinicu) acestui complex turistic?“, a întrebat jurnalista Antena 3 CNN.

„Nu am intrat în contact cu el, datorită faptului că a fost prezent la fața locului toată ziua, iar apoi a fost chemat la audieri. Nu am reușit să intru în contact cu el“, a replicat prefectul.

„Avea voie să construiască domnul Cornel Dinicu fără autorizație de construcție?“, a insistat jurnalista.

CITEȘTE ȘI       -      Incendiu Ferma Dacilor. Mărturia unui bărbat privind cauza tragediei: Am înțeles că a fost un scandal monstru la 5 dimineața

„Nu, nu există așa ceva. Orice construcție se construiește în baza unei autorizații de construire. Ar trebui să existe  un certificat de urbanism, avize și, implicit, autorizația de construire. Printre avizele necesare obținerii autorizației de construire ar trebui să existe și avizul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, urmând ca după recepția lucrării să se elibereze și autorizația de securitate la incendiu. Tot acest flux al documentelor nu a existat. Ei au intrat în legalitate pe baza unei modificări legislative, printr-un raport de expertiză și un certificat de edificare a construcției“, a punctat Virgiliu-Daniel Nanu.

„Cu alte cuvinte, cine este acum vinovat de lipsa acestei autorizații?“, a întrebat jurnalista Antena 3 CNN.

„Acum se fac cercetări. S-a și deschis un dosar penal și urmează să vedem concluziile. Între timp au fost convocate toate structurile pentru a vedea cronologia evenimentelor și a putea trage niște concluzii cu privire la existența acestor construcții. Mai mult, am chemat și administrația locală, pentru a vedea dacă există o autorizația de funcționare și care sunt documentele care au stat la baza eliberării acestei autorizații de funcționare etc. Administrația locală cred că știa de existența acestei pensiuni și vreau să văd ce demersuri s-au făcut de la momentul 2020 până în prezent“, a conchis prefectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel