Fenomenul "ghe ghe" a ajuns și în România. Ce este NPC și de ce e plin TikTok-ul de clipuri ciudate. Sabina Rusescu: E ceva de Doamne ferește!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
colaj: Sabina Rusescu, captură TikTok
colaj: Sabina Rusescu, captură TikTok
Ce se întâmplă cu TikTok-ul? A fost invadat, de câteva luni de zile, de clipuri și live-uri fără noimă, fără mesaj, de neînțeles. Sabina Rusescu, beauty vlogger, are câteva comentarii.

De la o vreme, în online a apărut un trend cel puțin ciudat. Are legătură cu NPC, un "curent" ajuns de peste ocean. Dacă intri pe Tik Tok vei vedea sute de clipuri cu tineri care fac și spun lucruri... fără sens. Se pun în fața camerei și fac live-uri cu orele, timp în care privesc fix în obiectiv, scot sunete fără nicio însemnătate, mai degrabă niște onomatopee pe care, sincer, eu nu le-am mai auzit până acum, miros trandafiri virtuali, încurajează privitorii să le dea "GG" ("ghe ghe"), se strâmbă în toate felurile, se alintă, dau din mâini și din picioare, se îmbracă și se comportă ciudat și, la o adică, par că spun ceva dar, de fapt, nu spun și nu transmit NIMIC.

Ce se întâmplă de fapt? Ce este acest GG (ghe ghe) pe care-l pronunță în mod repetat, obsesiv și enervant? Ce avem de învățat și de înțeles de aici? De ce o fac? Cine sunt cei care îi urmăresc? Și de ce îi urmăresc? Mai multe vedete au comentat în online "nebunia" care a pus stăpânire pe Tik Tok, cei mai mulți spunând că nu reușesc să priceapă ce se întâmplă acolo, care e rostul, unde ne duce asta și de ce continuă să fie un trend puternic în online.

Și Selly și-a exprimat indignarea într-un clip postat pe YouTube acum o săptămână:

       

Ce este un NPC, noul trend global de pe TikTok

Ei bine, conform Wikipedia, NPC, adică Non Playable Character, se referă de fapt la acele personaje din jocurile video care sunt presetate să facă niște acțiuni și să aibă un anumit discurs, în funcție de ce face jucătorul principal. Ele nu pot fi manipulate în niciun fel în timpul jocului. Sunt un fel de - dacă vrei - figurația din jocurile video.

Pe TikTok se primesc tot felul de recompense sau "atenții" sub formă de sticle, înghețată, trandafir, etc. În funcție de acestea, acești tik tok-eri sunt "presetați" să spună un anumit cuvânt sau expresie, ca un fel de dedicație. Și se pare că oamenii oamenilor le place să vadă asta.

Sabina Rusescu, vlogger din România, a comentat în exclusivitate pentru DC News:

R: Cum ți se pare noul trend NPC? Te lovești des de astfel de clipuri?

S.R.: Nivelul de degradare al societății din ziua de azi e ceva de Doamne ferește! Sinceră să fiu, îmi e mie rușine de rușinea lor. Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc în sine cu tot ce reprezintă TikTok-ul, dar să ajungi să te înjosești pentru bani, e trist. Partea proastă e că prinde, oamenii chiar stau și se uită la așa ceva și chiar plătesc ca aceștia să joace după placul lor. Practic oamenii trimit cadouri iar acești NPC imită cadoul respectiv: La trandafiri: Uuu, am mirosit un trandafir, la înghețată, imită linsul unei înghețate. La ce ajută toate astea? Vă zic eu, la nimic. O să ajungem să avem fiecare limbajul lui și nu o să ne mai înțelegem între noi.

R: Ai spus că ți se pare rușinos. De ce rușinos? E doar ciudat, dar nimic vulgar.

S.R.: Chiar dacă nu e vulgar, oamenii aceștia se înjosesc ore întregi pentru bani. Pe TikTok erau la modă și înainte aceste donații, făcute cumva într-o limită de bun simț, pentru a-ți arăta susținerea către creatorul de conținut. Acolo nu o văd cu ochi răi, dar acum s-a ajuns prea departe. Nu văd nimic productiv din a sta 3-4-6 ore pe un live în care să dai din mâini și să spui Ghe-Ghe. Aceștia spun că ei așa muncesc. Păi scuzați-mă, mâine poimâine se lasă toți de muncă și fac asta, pentru că ies bani și? Unde ajungem? Și crede-mă, ies bani. Chiar dacă Tiktok-ul oprește o parte.

R: Care a fost cel mai ciudat NPC pe care l-ai văzut până acum? 

S.R.: Bahoi e "cel mai rău". Am văzut clipuri în care bărbați îmbrăcați în rochie merg pe câmp, fără direcție, scot sunete de tot felul, miros nu știu ce trandafir virtual și exclamă... "Mhmmm, un trandafir! Ghe ghe! Ghe ghe! Ghe ghe!!! Am un trandafir în gât! Ghe ghe!! Sunt o pasăre. Ghe ghe! Puterea vieții! Ghe ghe! Ghe ghe!", " Ai albeață pe față!", "Ai ață-n gât"... Adică... ce-i asta???

Citește și Vlogger în România, viaţa de dincolo de taste. Sabina Rusescu: Vor avea hateri. E ceva normal. În momentul în care spui prea multe din viața ta, trebuie să te aștepți și la consecințe

Și ca să înțelegeți mai bine despre ce este vorba și de unde mirarea tuturor, iată câteva extrase din această categorie de-a dreptul..."artistică". Poate mult prea "artistică".

@pinocchiosuparatu #bahoi #bahoiconstanta #bahoinpc #npcromania #foryou #5pasidebine #foryouromania #viraltiktok #viralromania ♬ original sound - Pinocchio Nbn

@carmela_npc_queen #npc #npcreations #foryoupage #chococarmelaa #viral #foryou #fyp #everyday #xyzbca #pentrutine #romania #fyppppppppppppppppppppppp #5pasidebine #passion ♬ sunet original - Carmela NPC QUEEN ????

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel