Fenomenul bizar din Iaşi a ajuns în presa internaţională
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pe site-ul "The Watchers" apar relatarile iesenilor cu privire la bubuitura de ieri din Tatarasi, despre care s-a spus ca ar fi fost provocata de o racheta antigrindina. Noile relatari duc la conturarea unei noi ipoteze: un meteorit care ar fi explodat in atmosfera. Iata, mai jos, ce informatii apar pe acest site despre incidentul de ieri de la Iasi, scrie  BZI.ro.

"Doua explozii foarte puternice au fost auzite ieri in orasul Iasi din Romania, in jurul orei 13:30, 1 iunie 2016. Martorii spun ca explozii sonice au fost auzite pe o distanta de aproximativ 50 - 75 kilometri, spargand geamuri si cutremurand pamantul in unele zone, la interval de circa 15 minute. Cu toate ca nu exista nici o explicatie oficiala pana in acest moment, descrierile seamana izbitor cu ceea ce s-a intamplat in februarie 2013, cand un meteorit a explodat deasupra orasului Chelyabinsk, ranind peste 1.000 de persoane si distrugand aproape 3.000 de cladiri.

"Au fost ca doua unde de soc, au lovit una dupa alta. In unele apartamente s-au spart geamuri, mobila s-a zgaltait, insa nu a fost un simplu cutremur, iar sunetul a fost similar unei explozii sonice, asemanator celei produse de meteoritul care a explodat deasupra Rusiei (vezi video). Pe cer erau multi nori, asa ca nu am vazut nimic. Dupa prima explozie a fost o a doua, mai putin puternica, dar care a durat mai mult, timp de cinci minute. Dupa explozie, luminile din casa si televizorul s-au stins singure, apoi si-au revenit dupa cateva secunde", a spus un iesean.

"Nimeni nu stie ce s-a intamplat, insa multi oameni au auzit si simtit, de la cei din centrul orasului si pana la cei care locuiesc la distante de 50 - 70 de kilometri distanta de centru. Din nefericire nu am gasit stiri despre cratere sau inregistrari ale zgomotelor. Exista cateva poze cu sticla sparta, un mall din oras a fost afectat, insa autoritatile tac sau spun a nu sunt responsabile". Potrivit ultimelor informatii, nici un avion aflat in zona nu ar fi putut produce acest zgomot. Gina Tiron, de la Centrul Meteo Moldova a spus ca nu au exista rapoarte referitoare la fenomene metei care sa produca aceasta explozie sonica, in timp ce reprezentantii Brigazii 15 Mecanizate Podu Inalt au precizat ca nu au desfasurat exercitii militare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel