Fenomene meteo surprinzătoare în iulie: Ploaie cu gheață și zăpezi masive
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fenomene neobișnuite pentru perioada verii i-au înspăimântat pe turiștii aflați la plajă pe malul râului Ob, în Novosibirsk, Siberia. 

Sâmbătă, în Novosibirsk, Siberia, din senin a început o ploaie cu gheață de mărimea mingilor de golf și a ouălor de găină, spre groaza zecilor de ruși care stăteau la plajă pe malul râului Ob, care nu știau cum să se mai ascundă de furia naturii, scrie Russia Today, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și Spovedanie de coșmar pentru mai multe tinere. Ce făcea preotul

Plaja a fost acoperit cu o foaie albă de grindină doar un minut după ce a început furtuna.

Grindina a fost apoi înlocuită de ploi abundente, străzi din apropiere și zone de parcare fiind inundate. Presa locală a informat că vântul a rupt mai mulți arbori, iar grindina căzută a spart geamuri, în unele blocuri de apartamente.

Și locuitorii din Chelyabinsk și Sverdlovsk, din sudul Uralilor, au fost luați de surprindere de furtuna de gheață și căderile masive de zăpadă care s-a abătut asupra zonei, fenomene neobișnuite pentru luna iulie.

Temperaturile au scăzut de la 20 de grade Celsius la 0 grade.

Deși Siberia este cunoscută pentru temperaturile scăzute, în unele părți ale regiunii temperaturile de vară sunt similare cu cele din zona Mării Mediterane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel