Fenomen RAR! Un meteorit a lovit România
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Fenomen RAR! Un meteorit a lovit România / Sursa: Freepick
Fenomen RAR! Un meteorit a lovit România / Sursa: Freepick
Un meteorit a căzut în Botoșani. 

Echipamentele cu transmitere automată a evenimentelor cosmice, amplasate în cadrul Stațiunii UAIC de Cercetări Fizico-Geografice şi Pentru Monitorizarea Calității Mediului Mădârjac, au surprins, joi dimineaţă, un micrometeorit care a căzut, după calculele specialiştilor, în judeţul Botoşani.

În această dimineaţă, în jurul orei 01,17, pentru prima dată de la instalare, echipamentele au surprins un micrometeorit pe cerul Moldovei, fapt care demonstrează că sistemul este activ.

VEZI ȘI: COVID-19: Hong Kong-ul își va testa toți locuitorii și amână numirea unui lider

„Corpul înregistrat nu a fost de dimensiuni mari - nu mai mut de 50 de grame, însă foarte probabil să fi fost observat de cetăţeni, având o orientare către Valea Siretului. A fost observat de camerele de monitorizare ale Staţiunii UAIC de la Mădârjac, dar şi de camerele de supraveghere a evenimentelor plasate în Suceava şi Bârlad”, a precizat conf. univ. dr. Ionuț Minea, managerul Stațiunii de Cercetări Fizico-Geografice şi Pentru Monitorizarea Calității Mediului Mădârjac.

Acesta a menţionat faptul că, deşi a ajuns la sol cu viteza unui glonţ, micrometeoritul nu putea cauza daune foarte mari. Micrometeoritul a străbătut cerul Moldovei și a căzut, undeva, în județul Botoșani.

„În două, trei zile vom afla unde este, foarte probabil să fi căzut în județul Botoșani, însă arealul va fi cunoscut după ce specialiștii vor calcula traiectoria”, a precizat conf. univ. dr. Ionuț Minea, potrivit ZiarulEvenimentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel