Fenomen ciudat în Izvoarele: Ce a apărut unde au avut loc cutremurele
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

În Izvoarele, oamenii sunt, din nou, speriați. După ce au fost zguduiți de sute de cutremure, sătenii au mai avut o surpriză: un crater uriaș în casa unei localnice. 

[caption id="attachment_401316" align="aligncenter" width="640"]izvoarele, cutremure, crater, urias, zguduiti, seism Foto: Captură Antena 3[/caption]

În Izvoarele au avut loc mai bine de 300 de cutremure. Sătenii erau speriați și susțineau că sunt mințiți cu privire la cauza seismelor.

Concluziile oficiale ale raportui întocmit în urma analizelor realizate de nouă instituții au fost că focarele de cutremur au avut ca epicentru aria cuprinsă între satele Schela și Negrea și s-au produs la 5-10 km în subteran. Efectele majore s-au resimțit în zona Izvoarele pentru că într-o anumită parte a localității există la adâncime două canale de roci dure îmbibate cu apă, care ar fi favorizat propagarea și efectul sonor al seismelor.

După cutremure, localnicii au avut o nouă surpriză: apă fierbinte în fântână. Acum, în casa unei localnice a apărut un crater.

"Mişcările seismice se produc pe nişte fracturi, care pot afecta pânzele de apă freatică şi să elibereze cantităţi de apă. Nu este nimic inexplicabil, toate fenomenele naturale sunt explicabile", a declarat academicianul Mircea Săndulescu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel