Fenerbahçe, amendă după ce suporterii au scandat „Vladimir Putin” în partida cu Dinamo Kiev
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
UEFA a anunțat o amendă de 50.000 de euro pentru clubur turc.

UEFA a anunţat vineri seara că a amendat cu suma de 50.000 de euro clubul turc Fenerbahce Istanbul, după ce suporterii acestuia au scandat lozinci pro-Putin la meciul cu Dinamo Kiev, de pe 27 iulie, încheiat cu victoria cu 2-1 după prelungiri a echipei antrenate de Mircea Lucescu, în manşa a doua a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor, scrie AFP.

UEFA a impus, de asemenea, ca sancţiune, o închidere temporară a unei părţi a stadionului la următorul meci internaţional pe care Fenerbahce îl va disputa acasă, mai precis a unui sector cu 5.000 locuri. "Aceste măsuri au fost decise ca răspuns la aruncarea cu obiecte pe teren şi la scandarea unor mesaje ofensatoare şi provocatoare la adresa fotbaliştilor ucraineni de către fani ai grupării turce", a comunicat UEFA.

Ancheta a început la finalul lunii iulie



La finele lunii trecute, organismul european anunţase deschiderea unei anchete după acele incidente. UEFA spunea că ancheta a fost dispusă în urma "presupusului comportament inadecvat" al suporterilor lui Fenerbahce. După cum se ştie, ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasil Bodnar, a condamnat sloganurile pro-Putin de la meciul Fenerbahce - Dinamo Kiev.

"Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternică ieri seară. Este foarte trist să auzi din partea suporterilor lui Fenerbahce cuvinte care susţin un asasin şi un agresor care bombardează ţara noastră", a reacţionat atunci ambasadorul pe Twitter.

Lucescu nu a mai stat la conferință după meci



Conform presei din Turcia, atmosfera a fost una tensionată după primul gol marcat de jucătorul ucrainean Vitali Buialski în min. 57. Suporterii lui Fenerbahce au început să scandeze numele preşedintelui rus, potrivit imaginilor difuzate pe reţelele de socializare. De asemenea, presa din Turcia relata că antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, nu a participat la conferinţa de presă de după meci.

"Totul a funcţionat conform planurilor şi am câştigat. Dar nu am luat în calcul suporterii. Nu mă aşteptam la asemenea sloganuri. Ce păcat!", a reacţionat Lucescu într-un interviu televizat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel