Fenechiu: Șoșoacă riscă să fie exclusă de la ședințele plenului
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Șoșoacă
Șoșoacă
Senatoarea Diana Șoșoacă riscă să fie exclusă de la unele ședințe ale Parlamentului și chiar sancționată, a spus liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu. 

„În plan parlamentar, intenționăm modificarea regulamentului Senatului, care nu a avut în vedere asemenea derapaje. Senatul a fost format din oameni serioși, cu bunele și relele lor, nu au ajuns la asemenea derapaje, sens în care am constatat și noi că regulamentul Senatului era ineficient față de o asemenea abordare, cum e cea a doamnei Șoșoacă”, a spus, la RFI, Daniel Fenechiu.

De asemenea, a mai spus că regulamentul Senatului va fi modificat, „în sensul stabilirii unor noi abateri disciplinare și înăspririi sancțiunilor de natură parlamentară”.

„Poate risca să fie exclusă de la ședințele fizice ale plenului, de la diverse lucrări ale Senatului, poate ajunge până la sancțiuni pecuniare. Deci, există o discuție în momentul de față, pentru instituirea unor măsuri sancționatorii pentru cei care nu respectă regulile bunului simț și regulile normalității”, a conchis Daniel Fenechiu.

Amintim că Diana Șoșoacă a fost implicată în numeroase scandaluri de când a devenit senatoare.

Iohannis a comentat scandalul în care a fost implicată senatoarea Șoșoacă: Regretabil, inimaginabil

De asemenea, amintim că președintele României, Klaus Iohannis, a comentat scandalul în care a fost implicată senatoarea Diana Șoșoacă.  

„Este un incident absolut regretabil, trebuie să fim foarte clari, sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România. Totuși, nu vreau să mă antepronunț”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că a solicitat autorităților competente să facă o verificare la sânge.

„Este posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este că solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care este absolut regretabil și, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Amintim că scandalul a avut loc vineri, când Dumitru-Silvestru Şoşoacă ar fi reclamat că la sediul cabinetului de avocatură al Dianei Şoşoacă s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel