Fenechiu, liderul senatorilor PNL, ULTIM AVERTISMENT pentru USR: Altă soluție pentru guvernare poate fi chiar și SOLUȚIA PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Daniel Fenechiu a anunțat, în direct, că PNL e gata inclusiv de soluția PSD, dacă USR nu revine la masa negocierilor pentru viitorul Guvern, cu o atitudine care să nu fie copilărească. 

Liderul senatorilor PNL a aruncat bomba în direct, lansând astfel și un ultimatum pentru USR PLUS. El a transmis public că PNL are inclusiv varianta de a merge pe ”soluția PSD”, pentru ca România să fie guvernată, iar Florin Cîțu, despre care spune că nu se agață de funcția de premier, ar fi gata să facă orice pas pentru România. 

Prima variantă este aceea ca majoritatea guvernamentală să fie formată tot din PNL, USR și UDMR. Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a afirmat, la Antena 3, confirmând astfel ipoteza retragerii lui Florin Cîțu ca propunere pentru funcția de prim-ministru, că ”dacă Florin Cîțu este un impediment și președintele constată acest lucru, că nu se poate construi o majoritate cu Florin Cîțu, PNL și Florin Cîțu, personal, vor spune că președintele nu doar că are atribuțiile constituționale libere, dar are și susținerea Partidului Național Liberal pentru a identifica orice formulă care este bună pentru România, cu sprijinul PNL”. 

”Cîțu, omul care e dispus să facă orice pas pentru România”

”PNL îl propune pe Florin Cîțu, îl considerăm cea mai bună variantă, dar nu ne agățăm cu dinții, cum spun unii” afirmă Daniel Fenechiu. ”Florin Cîțu e un om extraordinar, care nu s-a agățat vreodată de vreo funcție. E un om excepțional. (...) Florin Cîțu e omul care e dispus să facă orice pas pentru România” mai susține liderul senatorilor liberali. 

PNL, gata de soluția PSD

Daniel Fenechiu a amintit: ”După alegerile din decembrie, am făcut o coaliție de guvernare, una în care am stabilit niște reguli care s-au ”bulversat” la un moment dat.”. El a adăugat: ”Prima opțiune o noastră este guvernul cu USR-ul. În ipoteza în care USR nu-și dorește acest lucru și continuă cu această abordare copilărească, România trebuie guvernată. Dacă USR se opune la varianta de a guverna împreună, vom căuta altă soluție și altă soluție poate fi chiar și soluția PSD”. 

Eu vă spun că PNL va avea viitorul prim-ministru, indiferent dacă USR va susține sau nu Guvernul PNL. Rețineți ce v-am spus!” a punctat Daniel Fenechiu în intervenția de la Antena 3. 

Liderul senatorilor PNL a ținut să sublinieze că Florin Cîțu nu e ”de paie” și nu ia ordine de la Palatul Cotroceni, completând că președintele Klaus Iohannis nu are vreo implicare în criza existentă. 

Ludovic Orban își dă demisia, dacă se ajunge la alianță cu PSD

”Dacă colegii mei vor persista în speranţa absurdă de a obţine voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar, evident că există posibilitatea să ne despărţim. Eu nu am trăit atâţia ani, ca să mai accept încă o experienţă distrugătoare pentru România, cum a fost experienţa USL”, a spus Ludovic Orban, la RFI. 

Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel