Femeile, mai morocănoase din naştere decât bărbaţii. Vezi aici de ce
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
depresiva
depresiva

Femeile, mai morocănoase din naştere decât bărbaţii. Ar putea suna ca o afirmaţie sexistă, dar oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile nu gestionează foarte bine serotonina, un hormon ce le induce starea de anxietate, nemulţumire sau depresie.

autor: Lucian Negrea

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Karolinksa, din Suedia, au precizat că în conformitate cu acest studiu femeile secretă un nivel crescut de serotonină din cauză că au mai mulţi receptori în creier care utilizază acest hormon, scrie dailymail.co.uk. Din această cauză femeile sunt predispuse la schimbări bruşte de comportament, stări de anxietate sau depresie.

Un bun nivel de serotonină induce sentimente de mulţumire, reduce pofta de mâncare şi îmbunătăteşte somnul. Nivelurile scăzute sunt asociate cu depresia. De aceea cercetătorii consideră că bărbaţii sunt mai echilibraţi în ceea ce priveşte viaţa de zi cu zi.

Mult timp oamenii de ştiintă au constatat, în mod practic, că femeile sunt predispuse la depresie, una din patru femei riscă să ajungă în această stare. Odată cu descoperirea cauzei acestei afecţiuni, cercetătorii s-ar putea orienta spre aflarea unui remediu pentru a preveni depresia în rândul femeilor.

Serotonia este o susbstanţă derivată dintr-un aminoacid, numit triptofan. Această substanţă este sintetizată de celulele intestinului şi are rol de neurotransmiţător al sistemului nervos central.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel