Femeie, ucisă cu 10 ordine de protecție în mână, făptaș de negăsit de 4 zile. Radu Leca: Sistem BOLNAV! Clar NU mai e în viață
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Poliția încă mai caută ucigașul educatoarei din București, după patru zile de la crimă. Ce spune psihologul Radu Leca despre acest caz.

EXCLUSIV  ”Violența în familie nu o să dispară niciodată”. Informații complete despre Ordinul de protecție provizoriu care te salvează

O educatoare din Bucureşti a fost ucisă cu sânge rece, în propria casă, iar criminalul e încă liber după patru zile.

Principalul suspect este soţul femeii şi tatăl celor doi copii ai lor. Cei doi soți erau în divorţ, iar una din fete avea chiar un ordin de protecţie împotriva lui. 

"De 3 zile se învârte prin Bucureşti şi nu se pune mâna pe el. Să-l prindă cât mai repede că nu ştie ce îi mai vine prin cap şi ce mai vede ciudat şi pe unde mai apare!", au transmis disperate rudele femeii ucise, cei care vor să-i facă dreptate.

"Devenise agresiv. De aia şi circa 7 de poliţie a avut probleme cu el. Au vrut să-l încătuşeze şi s-au tăvălit cu el pe acolo. Erau în divorţ, era de o gelozie rară. Era gelos şi pe rudele ei. Era foarte gelos şi acum că trebuia să plece să o ia pe fată s-o fi gândit că cine ştie ce sau cine ştie pe cine. I s-a pus pata şi a făcut ce a făcut", a declarat o rudă a victimei.

Liliana, educatoarea ucisă, avea zece ordine de protecție împotriva bărbatului

Liliana este numele educatoarei care la 48 de ani, mamă a două fete minore, una de 12 ani, alta de 17 ani și cu zece ordine de protecție, avea să-și găsească cumplitul sfârșit. Aceasta a fost înjunghiată de mai multe ori chiar în casa în locuia, joi dimineaţă. Deși au trecut patru zile de atunci, poliţiştii încă supraveghează locul crimei asta pentru că ucigaşul se află încă în libertate, iar vecinii spun că se tem pentru viaţa lor.

Bărbatul se pare, conform Antena 3, că în trecut, a dat cu mașina, din greșeală, peste băiatul lor, iar de atunci nu și-a mai revenit, fiind închis anul trecut inclusiv la un spital pentru tratament.

Mai mult, potrivit anchetatorilor, uşa casei nu a fost forţată pentru că bărbatul avea cheile de la casă. Şi deşi erau în divorţ, femeia îi permitea să mai vină acasă.

Cele două fete erau plecate în momentul în care bărbatul a comis oribila crimă.

Numai în ultimele 7 luni au existat 10 sesizări la 112. Ea făcea plângeri și apoi le retrăgea pentru că vedea că nu avea protecție din partea statului. Secția 7 nu l-a audiat niciodată în sesizările făcute de soție, informează surse Antena 3.

Bărbatul lucra pe taxi și după tură venea să se spele și pleca, era o înțelegere a lor. În dormitor pe pat a fost găsită înjunghiată. Avea o lovitură în inima, antebraț și lovituri de apărare. Joi a fost dat în urmărire la frontiera. Criminalul avea multe clasări în urma retragerii plângerilor de către soție.

Ce spun vecinii femeii

Potrivit vecinilor, totul a ponit de la faptul că femeia ar fi acceptat să mai aibă o discuție cu el chiar în apartament, asta deşi avea un ordin de protecţie emis împotriva lui.

Discuția a degenerat rapid şi individul a iscat un scandal la finalul căruia ar fi bătut-o şi înjunghiat-o de mai multe ori. Vecinii celor doi cunosc familia ca fiind una cu probleme, şi confirmă că au auzit certuri des, dar nimeni nu s-ar fi așteptat la un deznodământ aşa tragic.

Psihologul Radu Leca, reacție

"Noi o să gândim uman. Și spunem: da, uite, polițiștii se acoperă! Da, dar ce acoperă? Volumul mare de muncă pe care-l au? Numărul mare de plângeri pe care l-a avut doamna? Incapacitatea lor de  a face față la o banală chemare a omului să fie audiat. Despre ce vorbim, de fapt?

Vorbim despre încercarea, acum, pe ultima sută de metri a vinovăției pe care e clar că o simt polițiștii. Eu înțeleg foarte bine această formulare a lor acum. Au lăsat în fața casei o mașină, supraveghează telefoanele, alte zone, cunoscuții. Ce cred ei că vor obține? Îl vor obține pe făptaș!

Acum, în conformitate cu violența cu care s-a desfășurat evenimentul, eu personal cred că nu prea mai avem un făptaș clar în viață. Fiindcă din punct de vedere psihologic, un astfel de eveniment conduce la o serie întreagă de alte evenimente rele și foarte rele pe care făptașul le închide. Le închide total!", a declarat Radu Leca, în direct la Antena 3. 

În contextul în care o mulțime de femei încearcă să obțină un ajutor din partea autorităților, ajutorul nu vine niciodată.

"Niciodată! Și nici nu o să-l obțină în următorii 5 - 10 ani, lucrurile vor rămâne la fel. Pentru că avem de-a face cu un sistem absolut bolnav, care în primul rând te cheamă la audieri. La final de audieri, după ce te impresionează cu titlurile lor și cu forma lor verbală, vocală, ei spun: N-ar fi bine să vă împăcați? De ce nu vă împăcați?", a mai spus psihologul. 

Ce spune expertul criminolog Dan Antonescu

"El tot stă în libertate, şi tot circulă, dă scrisori. A trimis prin curierat trotinete la copii. S-a dus la o rudă mai în vârstă acasă", spune o rudă. "De cele mai multe ori, un autor fie se predă, fie se sinucide, fie este prins unde se ascunde. Din ce ştim el umblă, este în permanentă mişcare, îmi trimite ideea că are şi niste probleme de natură psihică", a declarat Dan Antonescu, potrivit observatornews.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel