Femeie în vârstă de aproape 30 de ani, arestată după ce s-a înscris ca elevă de liceu în New Jersey
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
O femeie de 29 de ani a fost arestată în New Jersey după ce s-ar fi înscris la liceu.

Femeia, identificată de poliție drept Hyejeong Shin, a fost acuzată că a folosit un document de identitate fals pentru a se înscrie la liceul din New Brunswick.

Doamna Shin a frecventat școala timp de patru zile înainte ca personalul să-i afle vârsta reală, scrie BBC.

Oficialii școlii au spus că poliția investighează problema și va fi efectuată o revizuire a procesului de înscriere în cadrul districtului.

Problema a ieșit la iveală la o ședință locală a consiliului educațional de marți, unde șeful departamentului de poliție din zona districtului școlar public din New Brunswick, Aubrey Johnson, le-a spus participanților că doamna Shin a fost prinsă la școală.

„Săptămâna trecută, prin depunerea unor documente false, o femeie adultă care se dădea drept studentă a putut fi înscrisă la liceul nostru”, a spus domnul Johnson.

El a adăugat că a fost la câteva cursuri și a petrecut ceva timp cu mai mulți consilieri de orientare, care au încercat să afle mai multe informații despre ea.

Vârsta falsă a doamnei Shin a fost apoi descoperită, a spus domnul Johnson, iar școala a anunțat imediat poliția.

De atunci, ea a fost arestată pentru că a furnizat un certificat de naștere fals „cu intenția de a se înscrie ca elevă de liceu”, a declarat Departamentul de Poliție din New Brunswick.

Elevii au spus că femeia le-a trimis un mesaj text unora dintre ei, cerându-le să iasă pe afară.

O elevă a spus la CBS New York că fetele „nu au ieșit, iar ea [doamna Shin] a început să se comporte ciudat cu ele”.

Legea statului New Jersey permite elevilor să fie înscriși la școală chiar și fără tutore sau fără toate documentele necesare, a spus poliția.

Nu este prima dată când un adult este surprins dându-se drept elev de liceu.

Un bărbat pe nume Brian MacKinnon s-a pozat ca student în anul cinci într-un liceu de lângă Glasgow în 1993, când avea 30 de ani. El a susținut că este un tânăr de 17 ani din Canada.

MacKinnon a rămas înscris la școală un an întreg. Adevărul a fost expus un an mai târziu, când era student la școala de medicină a Universității Dundee, după ce un ziar a relatat despre identitatea lui reală.

Povestea lui a atras atenția la nivel mondial și a făcut obiectul unui film documentar din 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel