Femeie chirurg în spațiu. O rachetă a decolat către stația orbitală
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
O rachetă spaţială din gama Soyuz având la bord un echipaj alcătuit din trei astronauţi a decolat miercuri de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan spre Staţia Spaţială Internaţională. 

Lansarea a avut loc cu succes la ora prevăzută 07:12 locală (11:12 GMT). Racheta MS-09 transportă pe ISS trei astronauţi - comandantul rus Sergey Prokopyev, astronauta americană Serena Aunon-Chancellor şi astronautul german Alexander Gerst. Serena Aunon-Chancellora fost angajată de NASA ca și chirurg de zbor și a petrecut peste nouă luni în Rusia, participând la operațiuni medicale pentru astronauții stației spațiale internaționale. 

Este fiica unui refugiat cubanez

Astronauta a primit premiul Julian E. Ward Memorial 2009 de la Asociația Medicală Aerospațială pentru contribuțiile sale la îngrijirea clinică a echipajului de pilotaj spațial. Aunon este căsătorită cu fizicianul Jeff Cancelar și are o fiică, Serafina Cancelar. În prezent locuiesc în League City, Texas. Tatăl lui Aunon este Dr. Jorge Aunon, un exilat cubanez care a sosit în Statele Unite în 1960. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel