Femeia însărcinată, evacuată pe o targă din maternitatea bombardată din Mariupol, a murit împreună cu bebelușul său - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Femeia însărcinată, evacuată pe o targă din maternitatea bombardată din Mariupol, a murit împreună cu bebelușul său / Foto: Captură video AP
Femeia însărcinată, evacuată pe o targă din maternitatea bombardată din Mariupol, a murit împreună cu bebelușul său / Foto: Captură video AP
Femeia însărcinată, evacuată pe o targă din maternitatea bombardată din Mariupol, a murit împreună cu copilul său.

O femeie însărcinată și copilul ei au murit după ce soldații ruși au bombardat maternitatea din Mariupol, unde aceasta trebuia să nască, scrie Associated Press. Imaginile cu femeia dusă de urgență la o ambulanță pe o targă făcuseră înconjurul lumii, arătând oroarea atacurilor asupra oamenilor nevinovați.

În videoclipurile și fotografiile realizate miercuri de jurnaliştii AP după atacul asupra spitalului, femeia a fost văzută mângâindu-și abdomenul însângerat în timp ce salvatorii o scoteau dintre dărâmăturile din orașul asediat Mariupol, fața ei albită reflectând șocul în care tânăra se afla. A fost printre cele mai brutale momente de până acum, surprinse în războiul din Ucraina.

Detalii șocante: Ultimele cuvinte ale femeii

Femeia a fost dusă de urgență la un alt spital, unde medicii au încercat din răsputeri să o țină în viață. Dându-și seama că își pierde copilul, au spus medicii, ea le-a strigat: „Omoară-mă acum!”.

Chirurgul Timur Marin a mărturisit că femeia avea pelvisul zdrobit și șoldul detașat. Medicii au dat naștere copilului prin cezariană, dar aceasta nu a arătat „semne vitale”, a spus chirurgul. Apoi, s-au concentrat asupra mamei.

„Mai mult de 30 de minute de resuscitare a mamei nu au dat rezultate. Amândoi au murit.”, a spus chirurgul.

În haosul de după atacul aerian de miercuri, medicii nu au avut timp să afle numele femeii înainte ca soțul și tatăl ei să vină să-i ia cadavrul. Cel puțin cineva a venit să o recupereze, au spus ei, așa că trupurile mamei și bebelușul ei nu vor ajunge în gropile comune săpate pentru mulțimea de victime din Mariupol.

O altă tânără însărcinată care a scăpat din spitalul bombardat din Mariupol a născut o fetiță

Imaginile cu Mariana Vishegirskaya, o tânără vizibil însărcinată care a scăpat după atacul ce a ucis trei persoane, au devenit virale pe Internet. Mariana ar fi născut chiar la o zi distanță după tragedie, spune nepoata sa din Turcia. Ambasadorul Ucrainei la Organizația Națiunilor Unite (ONU) a confirmat informația și transmite că fetița a fost numită Veronika. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel