Accident cu 7 morți la Iași. Update: Femeia însărcinată a născut un băiețel sănătos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Femeia gravida implicată în accidentul de la Iași este infectată cu COVID / Foto: Pixabay, de Daniel Reche
Femeia gravida implicată în accidentul de la Iași este infectată cu COVID / Foto: Pixabay, de Daniel Reche
Femeia gravida implicată în accidentul de la Iași a fost depistată pozitiv cu Sars-Cov-2.

Update: Potrivit Antena 3, femeia însărcinată a ajuns la spital și a născut un băiețel sănătos

Știre inițială:

Femeia gravidă care a fost implicată în accidentul de la Iași este în acest moment la Maternitatea Elena Doamna, unde urmează să nască. Are 24 de ani și se află la prima sarcină. Ea a fost depistată pozitiv la COVID-19, scrie Ziarul de Iași.

„Este o pacientă primipară, la prima naștere, de 37 de săptămâni, ea a ajuns la noi din cauza faptului că este și cu infecție Covid, cu naștere declanșată, cu membranele rupte. În momentul de față, este la început de travaliu, 4-5 cm, am evaluat atât gravida, cât și fătul, starea lor este bună, nu au fost afectate în niciun fel de accidentul respectiv. Supraveghem și sperăm să nască natural, copilul nefiind estimat foarte mare la aceasta vârstă de sarcină. Mai departe, sa vedem cum evoluează, sperăm sa fie bine”, dr. Răzvan Socolov, medic primar obstetrică-ginecologie de la Maternitatea Elena Doamna.

„Pacienta era însărcinată în 36 de săptămâni, s-au rupt membranele, nașterea era declanșată. A ajuns la noi, unde a fost testată rapid, a ieșit pozitivă și a fost dusă la Maternitatea Elena Doamna”, a precizat dr. Bogdan Doroftei, directorul medical al Maternității Cuza Vodă.

Detalii despre cumplitul accident de la Iași

Reamintim că astăzi, 1 februarie, pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, în zona localității Sârca, județul Iași, într-o curbă,  s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autocamion, o ambulanță și un autoturism. Șapte oameni au murit, iar alți trei au suferit diverse răni. Concret, toate cele 6 persoane aflate în autocamion, dar şi şoferul autoturismului, au decedat. Celelalte trei persoane implicate în accident se află în afara oricărui pericol. Șoferul ambulanței a fost transportat la spital, iar femeie însărcinată a ajuns ulterior la Maternitatea Elena Doamna din Iași.

"Un accident rutier s-a produs în localitatea Sârca din comuna Bălțați. În accidentul rutier au fost implicate două autovehicule, cu posibil 7 persoane inconștiente și 1 ambulanță SAJ cu un pacient. La locul intervenției au fost alocate, un echipaj de stingere, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor de la Tg. Frumos, un echipaj de Terapie Intensivă, un echipaj de Autospeciala pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM ) și un echipaj de prim ajutor de la Iași, dar și două ambulanțe SAJ Iași". anunțase ISU Iași la primele ore ale dimineții. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel