Femeia care a ameninţat voluntarii LOGS şi a distrus geamurile unui sediu al acestora din Timișoara, reţinută pentru 24 de ore
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Femeia care a ameninţat voluntarii LOGS şi a distrus geamurile unui sediu al acestora din Timișoara, reţinută pentru 24 de ore - Foto Pexels
Femeia care a ameninţat voluntarii LOGS şi a distrus geamurile unui sediu al acestora din Timișoara, reţinută pentru 24 de ore - Foto Pexels
Femeia în vârstă de 64 de ani care a aruncat cu pietre şi sticle spre un imobil din Timişoara închiriat de Asociaţia LOGS pentru a desfăşura activităţi de ajutorare a refugiaţilor ucraineni a fost reţinută marţi seara de poliţişti pentru 24 de ore, într-un dosar de distrugere şi ameninţare.

Voluntarii LOGS au fost ameninţaţi, marţi, cu moartea, de aceeaşi femeie. Biroul de presă al Poliţiei Timiş a anunţat că în data de 3 iunie, în jurul orei 9,10, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 64 de ani ar fi aruncat cu pietre şi sticle spre un imobil de pe bulevardul C. D. Loga din Timişoara, distrugând două geamuri.

Poliţiştii efectuează cercetări în dosarul penal întocmit pentru distrugere, dar și pentru amenințări

'Poliţiştii efectuează cercetări în dosarul penal întocmit pentru distrugere, iar în cursul zilei de marţi, cercetările au fost extinse şi cu privire la infracţiunea de ameninţare. În urma probatoriului administrat, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând a fi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei Timiş', informează sursa citată.

Ce a spus primarul Dominic Fritz despre incident

Primarul Dominic Fritz a condamnat 'cu fermitate acţiunile de intimidare la care au fost supuşi în ultimele două zile voluntarii LOGS, chiar în casa pe care au închiriat-o pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina.

'Intimidarea vecinilor, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celor de la LOGS, este de fapt intimidarea statului român. Nu putem permite acest lucru. Cer Poliţiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne să intervină ferm în identificarea şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi', a transmis edilul.

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără a convocat pentru miercuri dimineaţa Comisia de Ordine Publică

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără a subliniat într-o postare pe Facebook că în oraş au reapărut unele manifestări care nu ar trebui să existe într-o ţară europeană, cu atât mai puţin în Timişoara.

'Nu voi accepta şi nu voi sta pasiv în faţa unora care vor să-şi impună cu forţa propria voinţă, fără a respecta legea şi normele de convieţuire socială. Dacă prin gestul de a depune ostentativ o coroană pe gardul unui imobil unde mai locuieşte un singur cetăţean care nu este de etnie romă au senzaţia că ne sperie, se înşală', spune Cosmin Tabără.

În cazul LOGS, viceprimarul Tabără a convocat pentru miercuri dimineaţa Comisia de Ordine Publică, unde se va discuta cu factorii de decizie care va fi modul în care administraţia locală va acţiona.

'În Timişoara pot convieţui cu toţii, toate etniile, dar respectând normele de convieţuire socială. Vremea când unii dictau prin forţă modul de viaţă al societăţii trebuie să apună', menţionează Cosmin Tabără. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel