Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, judecată și pentru ucidere din culpă
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, fetița de numai patru ani, este judecată și pentru ucidere din culpă. Șoferița este condamnată la închisoare pentru conducere fără permis.

Conducătoarea auto care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiță de 4 ani, evenimentul având loc în iunie 2022, în comuna Scobinți din județul Iași, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă, a transmis Pachetul de pe lângă Judecătoria Hârlău, într-un comunicat, scrie Agerpres.

Potrivit sursei menționate, magistrații au dispus trimiterea în judecată a inculpatei C.M., pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce inițial această faptă fusese clasată.

”Fapta inculpatei C.M., care, la data de 01.06.2022, ora 18,37, în timp ce conducea autoturismul marca VW cu numărul de înmatriculare x-xx-xxx, pe DS 516, în localitatea Sticlăria, comună Scobinți, județul Iași, a acroșat cu partea din stânga față a autovehiculului pe minora D.E.A., în vârstă de 4 ani, accident în urma căruia minoră a decedat, îndeplinește elementele constitutive ale infracțiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. (1) și (2) C.pen.”, arată sursa citată.

Trimisă în judecată pentru conducere fără permis

În luna iulie 2022, femeia a fost trimisă în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, Parchetul informând, la acel moment, că s-a dispus clasarea cauzei având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

”Cu referire la dispoziția de clasare, din probatoriul administrat rezultă că inculpata nu a încălcat alte dispoziții legale, în afară de a conduce autoturismul fără permis, și nu a avut posibilitatea evitării producerii accidentului.

În consecință, producerea evenimentului rutier nu poate fi imputată acesteia, deoarece între conducerea autoturismului fără a deține permis de conducere și moartea victimei nu există legătură de cauzalitate. și în situația în care inculpata ar fi deținut permis de conducere, având în vedere împrejurările săvârșirii faptei era în imposibilitate de a evita accidentul rutier”, se arată într-un comunicat emis, la acel moment de PJ Hârlău.

Conform portalului instanțelor de judecată, inculpata Coșofreț Mariana a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis.

Citește și: Robert Cazanciuc: Legea Anastasia a scăzut cu 20% numărul accidentelor mortale produse de șoferi drogați sau băuți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel