Femei vs. bărbați la volan. Titi Aur a spus cine e mai tupeist în trafic / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Freepik
Freepik
Titi Aur a vorbit despre modul în care femeile și bărbații se comportă la volan.

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit, în cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, despre modul în care femeile și bărbații se comportă la volan.

„În ceea ce privește psihologia conducătorului auto, din toată experiența noastră și testele pe care le-am făcut noi, concluzia e că din punct de vedere al simțului mașinii, al talentului și îndemânării este egalitate perfectă între bărbați și femei.

Doar că bărbații sunt mai deciși și mai siguri pe ei, iar femeile sunt mai timide. Atunci când ajung în situații limită, însă, stăpânesc mașina la fel de bine sau la fel de puțin bine și unii, și alții. Femeile fac parte din cursanții noștri care trebuie ridicați, în sensul în care gradul lor de încredere trebuie ridicat, pentru că pot să facă lucruri cu mașina, dar ele nu cred că pot, nu au acel tupeu sau acea obrăznicie ori agresivitate. Bărbatul e mai agresiv, mai puternic, se sperie mai greu.

Femeia, în general, e mai timidă - desigur, sunt și excepții - și problema e că trebuie să ridicăm gradul de încredere al unui cursant femeie, pentru că poți să faci accident și din prea multă timiditate. De exemplu, îți sare un copil în față și tu nu apeși agresiv pedala de frână sau nu tragi de volan din cauza fricii. Accidentul nu îl produce doar cel foarte plin de el, ci și cel care nu are curajul să facă o manevră la limită atunci când trebuie să o facă.

Din această categorie, cele mai multe sunt femeile care nu au suficient curaj, suficientă încredere. Vreau să mai precizez că, în general, femeia este mai protectoare cu familia, mai grijulie etc.“, a spus, la DC News, Titi Aur.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel