Femei care participau la o serbare a Partidului Social-Democrat german, victime ale "drogului violului". Era prezent și Olaf Scholz
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Femei care participau la o serbare a Partidului Social-Democrat german, victime ale "drogului violului". Era prezent și Olaf Scholz / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt
Femei care participau la o serbare a Partidului Social-Democrat german, victime ale "drogului violului". Era prezent și Olaf Scholz / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt
Mai multe femei care participau la o serbare a Partidului Social-Democrat german ar fi devenit victime ale "drogului violului".

Cel puţin nouă femei care participau la o serbare a Partidului Social-Democrat (SPD) german au fost drogate cu substanţe numite "drogul violului", a declarat sâmbătă o oficialitate a SPD pentru AFP, transmite Agerpres. La eveniment era prezent și cancelarul german Olaf Scholz.

"Emoţia este destul de mare", a afirmat un purtător de cuvânt al grupului parlamentar social-democrat, confirmând astfel informaţii apărute anterior în cotidianul berlinez Tagesspiegel.

"Îi sfătuiesc pe toţi cei care sunt afectaţi să depună plângere", a scris de asemenea pe Twitter o responsabilă a grupului parlamentar, Katja Mast.

Ar putea exista mai multe victime



Nouă victime au fost înregistrate până în prezent, dar purtătorul de cuvânt citat nu a exclus să mai existe şi altele. Într-un mesaj adresat participanţilor la această serbare de vară, care s-a desfăşurat miercuri seara în apropiere de sediul cancelariei, SPD a denunţat "un act monstruos care a fost semnalat imediat de noi înşine poliţiei Bundestagului".

La solicitarea AFP, poliţia Bundestagului nu a dorit să facă vreun comentariu pentru moment. Circa 1.000 de persoane au participat la tradiţionala serbare de vară a SPD, înainte de vacanţa parlamentară estivală, printre care se afla cancelarul, dar şi numeroşi deputaţi şi colaboratori ai lor.

"Era un eveniment intern. Nu se putea intra decât pe bază de invitaţie", a precizat purtătorul de cuvânt menţionat."Există încă multe incertitudini, poliţia anchetează".

 Ce este "drogul violului"



Aşa-numitul "drog al violului", care provoacă în general greaţă şi ameţeli, se referă la diferite substanţe psihotrope turnate de obicei în paharul persoanelor pentru ca apoi să se abuzeze de ele prin violenţă, furturi sau agresiuni sexuale. În 2021, la Berlin, oraş al sărbătorii şi uneori al excesului, au fost înregistrate de poliţie 22 de cazuri de agresiuni cu "drogul violului", potrivit cotidianului Berliner Zeitung.

Numărul lor efectiv ar trebui să fie mult mai mare, multe dintre victime neavând decât foarte puţine amintiri despre agresarea lor sau fiindu-le ruşine să depună plângere. Între altele, anul trecut, cluburile, discotecile şi alte locuri ale festivităţilor din capitala germană au rămas închise o mare parte a anului din cauza pandemiei.

Medicul Radu Țincu, despre pericolul "drogului violului"

"Sunt mai multe substanțe sub această „umbrelă” a „drogului violului”. Discutăm de acidul gama hidroxibutiric, spre exemplu, care este o substanță care produce sedare și relaxare, discutăm de alcool, care este unul din componentele obligatorii în această compoziție, pentru că potențează. Există un efect sinergic.

Până la urmă trebuie să ne punem întrebarea ce trebuie să facă această substanță. Să producă o stare de somnolență, stare de dezinhibiție, în care să nu mai poți să te opui din punct de vedere al conduitei morale și să nu ai nici capacitatea fizică să te opui. Pentru că până la urmă, toate aceste calități trebuie să fie întrunite de o astfel de substanță.

Mai sunt și altele, dincolo de alcool. Ketamina, de exemplu, este o substanță care produce o disociere între activitatea psihică și activitatea fizică. Adică avem prezentă activitate psihică, ne gândim, avem capacitatea de a gândi, însă această capacitate de gândire este alterată. Apar anumite halucinații, dar nu avem capacitatea fizică de a ne opune. Substanțele folosite în cazul acesta, al unei tentative de viol, fac victima în primul rând să fie dezinhibată și să accepte cu ușurință propunerile pentru întreținere de raporturi sexuale.", a explicat anterior medicul Radu Țincu la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel