Felul de mâncare preferat de români. În 2022, românii l-au comandat la fiecare 3 secunde
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Felul de mâncare preferat de români. În 2022, românii l-au comandat la fiecare 3 secunde / Foto: Pixabay, de Victoria_Regen
Felul de mâncare preferat de români. În 2022, românii l-au comandat la fiecare 3 secunde / Foto: Pixabay, de Victoria_Regen
Shaorma a fost detronată în topul mâncărurilor preferate de români.

Shaorma a fost detronată în topul mâncărurilor preferate de români. Potrivit unei cercetări recente, în anul trecut, românii au achiziționat un burger la fiecare 3 secunde, cu majoritatea comenzilor venind din orașele București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Craiova, scrie Realitatea.net.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Burgerului, sărbătorită pe 28 mai, un serviciu de livrare la cerere, cunoscut pentru achiziționarea, ridicarea și livrarea produselor comandate, a prezentat obiceiurile principale ale românilor în ceea ce privește consumul de burgeri.

Astfel,se pare că în 2022, prin intermediul acestei platforme, s-au livrat în România 9.229.640 de burgeri, acest preparat ocupând primul loc în preferințele utilizatorilor, urmat de shaorma și pizza. Această cifră reprezintă o creștere semnificativă de 40% față de anul 2021.

Momentul de vârf al anului în ceea ce privește consumul de burgeri 

Momentul de vârf al anului în ceea ce privește consumul de burgeri a fost înregistrat pe data de 28 februarie 2022, la ora 9.44, când românii au plasat comenzi pentru 253 de burgeri pe minut. De asemenea, în ziua de 4 martie, românii au comandat cea mai mare cantitate de burgeri în întregul an 2022. 

Referitor la evoluția consumului la nivel de orașe, datele furnizate de platformă arată că utilizatorii din Botoșani au înregistrat o creștere de 6 ori a numărului de burgeri comandați în 2022 față de anul precedent, în timp ce utilizatorii din Călărași au comandat de 8 ori mai mulți burgeri. Recordul absolut al numărului de burgeri comandați pe parcursul întregului an revine unui locuitor din Suceava, care a plasat în medie 2 burgeri și jumătate pe zi. Totodată, mulți oameni obișnuiesc să comande burgeri la cină, potrivit sursei citate. Se pare că 29% dintre comenzi au fost plasate în intervalul orar 18:00-20:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel