"Felicitări! Ai câştigat un iPhone13!" Noua țeapă care circulă pe Instagram
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 05 apr 2022, 23:31
WhatsApp
Ignoraţi astfel de mesaje! Foto: Instagram
Ignoraţi astfel de mesaje! Foto: Instagram
Înșelătoria de pe Instagram cu iPhone-ul gratuit continuă să îngroaşe rândul victimelor. Dacă ați primit vreodată un mesaj de la un necunoscut care vă spune că ați primit un smartphone de la Apple gratuit, este cu siguranță o… mare țeapă.  

Înșelătoriile cu iPhone gratis de pe Instagram conțin, de obicei, o mulțime de utilizatori etichetați. În postare, veți vedea un link care conține multe numere. Odată ce vedeți aceste detalii, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să evitați să dați click pe link sau... să vă amintiți spusele părinților: "nu vorbi cu străinii". În ultima perioadă, foarte mulţi utilizatori de Instagram din întreaga lume au primit un astfel de mesaj prin care sunt anunţaţi că sunt fericiţii câştigători ai unui iPhone 13 gratuit. Odată ce se întâmplă acest lucru, trebuie să luați măsuri suplimentare de siguranță pentru a evita să deveniți victime ale acestor escroci. 

Potrivit unui articol al CNET, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face cu escrocii ce dau iPhone gratis pe Instagram este să evitați interacțiunea cu ei. Iată și alte sfaturi pe care le puteți încerca pentru a nu deveni victima lor:

Controlați utilizatorii de pe Instagram care vă pot trimite mesaje ( Profil > bara de setări > Setări > Mesaje) 

Limitarea etichetării pe IG ( Profil > bara de setări > Setări > Postări > Permite etichete de la oricine/Persoane pe care le urmăriți/Nimeni) 

Private Account (Profil > bara de setări > Setări > Confidențialitate > Cont privat) 

Raportarea unui comentariu rău intenționat sau suspect (secțiunea Comentarii > click pe comentariu > Raportați acest comentariu > Blocare cont)

Mulți s-au plâns că au fost etichetați în diverse postări și secțiuni de comentarii, spunând că se numără printre câștigătorii iPhone-urilor gratuite. Unii dintre utilizatorii IG au spus că au făcut clic pe linkurile furnizate, care i-au redirecționat către un alt site web. Li s-a cerut să furnizeze detaliile lor personale, inclusiv conturile bancare și informațiile cărților de debit și de credit. Dacă suspectezi un mesaj, un câştig neaşepat, un premiu venit "pe nepusă masă", un apel sau o cerere de informații personale sau bani neașteptată, este mai sigur să consideri că este o înșelătorie și să contactezi direct acea companie, dacă este necesar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?