Federaţia Rusă, tactici de propagandă prin jocuri video. Analistul Răzvan Munteanu dezvăluie metoda. "Propagandă subtilă. Foarte inteligent"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, analistul Răzvan Munteanu a vorbit despre manipularea pe care o face Federaţia Rusă în România, despre tacticile aplicate prin jocuri video, dar şi despre manipularea tinerilor spre ideea că discursurile naţionaliste sunt cele bune. 

"Avem o parte din populaţie în vârstă, oameni care au prins comunismul în tinereţe şi care sunt nostalgici, dar avem şi un segment de populaţie tânără (n.r. cu înclinaţii spre această zonă). Este o parte nu foarte bine dezvoltată din punct de vedere educaţional, dar cu sentimente puternice pentru România, pentru că astfel de narative se pliază foarte bine pe discursul naţionalist. 

Din acest motiv, ar trebui să avem un studiu academic la nivelul marilor universităţi din ţară, ca să vedem gradul de penetrare al propagandei ruseşti pe palierele sociale din România, şi să gândim nişte politici publice de reacţie. Sunt câteva think-tank-uri care au ca plan un fel de contra-propagandă, dar un astfel de studiu nu avem, la nivel naţional. 

Vă mai pot da un exemplu de propagandă subtilă a Federaţiei Ruse. Sunt jocuri militare, cu o grafică foarte bună, uşor de descărcat, pe care mulţi tineri le joacă. În aceste jocuri militare, cele mai bine cotate forţe armate sunt ale Federaţiei Ruse, ale URSS. Subversiv, astfel de acţiuni îţi formează o legătură cu Federaţia Rusă. Eu când eram foarte tânăr, jucam FIFA. Jucând cu Brazilia, cu Italia, care erau foarte bune în acel joc, mi-am legat o legătură subliminală cu aceste naţionale. Şi acum, când joacă aceste naţionale, am o afinitate pentru ele. Este o tactică foarte inteligentă.", a declarat analistul Răzvan Munteanu în exclusivitate pentru DC NEWS.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel