FCSB - Hajduk Split, în turul trei Europa League
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
- Vicecampioana României, FCSB, va juca în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal cu formaţia croată Hajduk Split, care a câştigat ambele manşe din turul secund cu Slavia Sofia.  

Hajduk a învins cu 3-2 joi seara, la Sofia, după 1-0 în prima manşă. Pe stadionul Vasil Levski, pentru Hajduk au marcat Stanko Juric (25) şi Mijo Caktas (55 - penalty, 87), iar pentru Slavia au înscris Galin Ivanov (45 - penalty) şi Gheorghi Iomov (70). 

Antrenorul Zeljko Kopic a aliniat echipa Marin Ljubic - Josip Juranovic, Bozo Mikulic, Borja Lopez, Andre Fomitschow - Mijo Caktas (căpitan), Hamza Barry (Stipe Vucur, 77), Dino Besirovic (Stanko Juric, 7) - Toma Basic, Ahmed Said, Adam Gyurcso (Michele Sego, 65). 

Un român, la Split

Fundaşul român Steliano Filip face parte din lotul lărgit al echipei croate, dar nu s-a aflat printre cei 18 jucători trecuţi pe foaia oficială a meciului de la Sofia. 

Hajduk, care a terminat pe locul al treilea în sezonul trecut al campionatului croat şi a jucat finala Cupei Croaţiei, va fi gazdă în primul meci cu Hajduk, pe 9 august, manşa secundă urmând să aibă loc la Bucureşti, pe 16 august. 

Hajduk a jucat de cinci ori cu echipe româneşti în cupele europene, având succes în majoritatea duelurilor. 

Prima confruntare a fost cu Universitatea Craiova, în ediţia 1983-1984 a Cupei UEFA, când croaţii s-au impus cu 1-0 pe teren propriu, Universitatea a învins cu 1-0 în Bănie, dar Hajduk a câştigat cu 3-1 la loviturile de departajare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel