Conference League. FCSB - Anderlecht, scor alb pe Arena Națională, în fața a 30.000 de fani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Arhiva Foto
Arhiva Foto
Echipele de fotbal FCSB şi Anderlecht Bruxelles au terminat la egalitate, 0-0, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa B a Europa Conference League.

FCSB a obţinut primul său punct în grupă, rezultatul fiind unul echitabil. Fiecare echipă a fost privată de câte un penalty, FCSB în prima repriză, iar Anderlecht pe finalul meciului. După o perioadă de tatonare, prima ocazie clară de gol a aparţinut roş-albaştrilor, la pătrunderea lui Edjouma (20), finalizată cu un şut de la 22 de metri, respins de portar. Oaidă (24) a trimis cu capul peste poartă, după un corner.

O fază controversată s-a consumat în min. 30, când portarul van Crombrugge a scăpat mingea în propriul careu la un duel aerian, iar apoi l-a tras pe Dawa pentru a recupera balonul, dar arbitrul nu a acordat penalty-ul cuvenit. Anderlecht a avut prima ocazie în min. 34, când Târnovanu a respins reluarea lui Fabio Silva, la centrarea lui Amuzu.

În faţa a circa 30.000 de spectatori, FCSB şi-a mai creat două ocazii până la pauză, cu şuturi de la distanţă: mingea expediată de Edjouma (39) de la 20 de metri, s-a dus puţin pe lângă, iar voleul lui Pantea (41) de la 26 de metri, a fost deviat de un fundaş. La reluare, oaspeţii au creat pericol la poarta echipei bucureştene prin veteranul Refaelov, mai întâi cu un şut-centrare (53), prins de Târnovanu, iar apoi cu un şut de la 22 de metri, prins de portar în doi timpi (57).

Un minut mai târziu, Fabio Silva nu a reuşit să ajungă la centrarea lui Murillo (58). Arnstadt (65) şi-a încercat lansa de la 20 de metri, dar Târnovanu a apărat.

Cordea a avut o mare şansă de a marcat în min. 78, pe un contraatac lansat de Olaru, dar a ratat faţă în faţă cu portarul. Anderlecht putea primi penalty în min. 84, la un duel între Creţu şi Esposito, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. În celălalt meci al grupei, West Ham United a învins-o pe Silkeborg, cu 3-2, în Danemarca.

FCSB va juca următoarele două partide cu Silkeborg, pe 6 octombrie în deplasare, iar pe 13 octombrie la Bucureşti. FCSB - Anderlecht Bruxelles 0-0 Bucureşti, Arena Naţională Europa Conference League - Grupa B

Echipele de start la FCSB - Anderlecht: 

FCSB (4-3-3): Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Tamm, Pantea - Oaidă, Edjouma, Olaru - Miculescu, Rusu, Oct. Popescu (cpt.)
Rezerve: A. Vlad - Haruț, Fl. Coman, I. Stoica, Dulca, Boboc, Radunovic, S. Șerban, Radaslavescu, Compagno, Cordea 
Antrenor: Nicolae Dică

Nicolae Dică a schimbat 4 jucători față de meciul cu West Ham United. I-a scos din primul 11 pe Radunovic, Cordea, Compagno și Florinel Coman

ANDERLECHT (3-5-2): Van Crombrugge (cpt.) - Debast, Hoedt, Vertonghen - Murillo, Arnstad, Kana, Ashimeru, Amuzu - Fabio Silva, Refaelov 
Rezerve: Coosemans, Vanhoutte - Delcroix, Ndiaye, Verschaeren, Ishaq, Sadiki, Stroeykens, Ait El Hadj, Sardella, Duranville, Esposito 
Antrenor: Felice Mazzu

 

 

Antrenorul formaţiei belgiene Anderlecht Bruxelles, Felice Mazzu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu e deloc surprins că FCSB, adversara de joi din Europa Conference League, a condus în partida anterioară, cu West Ham, până în minutul 70, considerând că este o echipă de calitate.

"Ne aşteptăm la un adversar de calitate, ştim că au transferat un atacant italian de calitate. Ştiu că FCSB în ultimul meci de campionat nu a câştigat, dar acum are nevoie de cele trei puncte, aşa cum avem şi noi nevoie. Nu suntem deloc surprinşi că FCSB a condus la West Ham acasă. A existat şi acel penalty un pic la limită care a dat încredere echipei londoneze. FCSB este o echipă de calitate şi ne aşteptăm la asta mâine. Nu am fost impresionat de un jucător anume ci mai degrabă de stilul de joc, mi-a plăcut Compagno. Şi căpitanul are calitate, şi Cordea. În general e o echipă cu vivacitate şi se vede acest lucru", a declarat Felice Mazzu.

Tehnicianul belgian a precizat că nu ştie dacă va schimba sistemul de joc în Conference League, apreciind că alături de FCSB şi Silkeborg, echipa sa se va lupta pentru locul doi în grupa B.

"S-a tot vorbit în jurul clubului de schimbarea sistemului de joc, dar trebuie să ne adaptăm, să vedem dacă ceva nu merge. Trebuie să lucrăm mai mult la mental, să dispară anumite dubii, ne putem adapta dacă va fi nevoie. Este o competiţie foarte deschisă, toate cele trei echipe pot ocupa locul doi, nu doar FCSB şi Anderlecht", a completat antrenorul Felice Mazzu.

Atacantul Fabio Silva a afirmat, de asemenea că nu a fost surprins de jocul bun prestat de FCSB în deplasare cu West Ham, pierdut însă cu scorul de 3-1.

"Nu am fost surprins de jocul celor de la FCSB la West Ham. Este vorba despre fotbal şi se poate întâmpla orice", a spus Silva.

Nicolae Dică - FCSB luptă pentru locul 2 în grupă, alături de Anderlecht şi Silkeborg

Antrenorul formaţiei FCSB, Nicolae Dică, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că echipa sa luptă pentru ocuparea poziţiei a doua în grupa B a Conference League, alături de adversarul de joi, Anderlecht, şi echipa daneză Silkeborg, englezii de la West Ham fiind consideraţi favoriţi.

"Am văzut meciul celor de la Anderlecht cu Silkeborg din Danemarca şi sunt o echipă bună, nu sunt o echipă de neglijat. Vom fi între cele trei care vom încerca să prindem în locul doi, pentru că West Ham este într-adevăr o echipă puternică. Chiar dacă noi am fost acolo aproape de un rezultat pozitiv", a declarat Dică.

Referitor la partida cu Anderlecht, de joi, din etapa a doua a grupelor Conference League, Dică a spus că belgienii formează o echipă redutabilă şi că va încerca să contracareze sistemul lor de joc în acelaşi mod ca în partida cu FC Voluntari, din etapa a 10-a a Superligii.

"Întâlnim un adversar foarte bun, o echipă care face un pressing foarte sus, agresiv, cu reacţie după pierderea mingii. Sunt foarte bine organizaţi, ofensivi, cu jucători de viteză. Au şi jucători cu experienţă, ne aşteaptă o partidă foarte grea. Este normal, jucăm în Europa şi la acest lucru trebuie să ne aşteptăm. Jucătorii încearcă să dea tot ce pot la fiecare meci, chiar şi în campionat, nici cu Voluntari nu am făcut un meci foarte rău. Dacă vedem doar rezultatul final asta nu înseamnă că băieţii nu şi-au dorit să câştigăm. Anderlecht joacă un sistem 3-5-2, şi cei de la Voluntari au jucat la fel. Aţi văzut cum am jucat în campionat, cam acelaşi lucru se va întâmpla şi în Europa. Important este nu cât timp eşti pe teren ci ceea ce faci pe teren, asta am încercat să le transmit jucătorilor", a spus Dică.

Tehnicianul consideră că echipa trebuie să se revanşeze în faţa suporterilor pentru începutul mai slab de campionat.

"Mă bucur că suporterii vin la meciuri, că sunt alături de echipă, că ne încurajează. Îmi pare rău că în campionat nu le facem bucurii, că nu câştigăm meciurile să urcăm în clasament. Eu îmi cer scuzele în numele echipei că nu am reuşit în campionat să luăm puncte, pentru că am dominat adversarul, dar nu am câştigat. Trebuie să ne revanşăm şi în campionat şi în Europa", a completat Nicolae Dică.


În clasamentul grupei FCSB ocupă ultima poziţie, după înfrângerea suferită în prima etapă, în deplasare, cu West Ham, scor 3-1. În cealaltă partidă a grupei, Anderlecht s-a impus, pe teren propriu, cu 1-0, în faţa danezilor de la Silkeborg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel