FC Viitorul Constanța - Chindia Târgoviște. 5 goluri marcate în primul meci de baraj pentru Conference League / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
FC Viitorul Constanţa a învins-o pe Chindia Târgovişte cu scorul de 3-2 (1-1), joi seara, în deplasare, la Buzău, în primul meci de baraj pentru calificarea în competiţia de fotbal Europa Conference League.

Meciul le-a opus pe cele mai bune echipe din play-out (UTA nu are licenţă de cupele europene, iar FC Viitorul avea avantaj în meciurile directe Gaz Metan Mediaş, n. red.). Chindia, care nu i-a putut utiliza pe cei trei jucători împrumutaţi de FC Viitorul, Tiberiu Căpuşă, Paul Iacob şi Marco Dulca, a deschis scorul prin Daniel Popa (6).

FC Viitorul a egalat prin Andrei Artean (38), cu o lovitură de cap, după un corner, iar în debutul reprizei secunde a preluat controlul conducerea prin golul înscris de Ely Fernandes (50), cu un şut din 6 metri. Echipa antrenată de Emil Săndoi a egalat prin internaţionalul moldovean Vadim Raţă (64), cu un şut deviat. Congolezul Juvhel Tsoumou, lansat de Răzvan Grădinaru, a marcat golul victoriei (86).

VIDEO:

În ultimul meci de baraj pentru Europa Conference League, FC Viitorul o va înfrunta pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în data de 30 mai (20:30), la Sfântu Gheorghe. AFC Chindia Târgovişte - FC Viitorul Constanţa 2-3 (1-1), Stadion Gloria - Buzău.

Au marcat: Daniel Popa (6), Vadim Raţă (64), respectiv Andrei Artean (38), Ely Fernandes (50), Juvhel Tsoumou (86). Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Mihai Marius Marica (Bistriţa); arbitru de rezervă: Marian Barbu (Făgăraş) Observator CCA: Irina Mîrţ (Bucureşti).

Amintim faptul că CS Universitatea Craiova a terminat la egalitate cu Academica Clinceni, 0-0, miercuri, pe Stadionul Ion Oblemenco, într-un meci din etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Cel mai important element din acest meci, primul jucat cu spectatori pe Oblemenco după mai bine de un an de zile, a fost debutul lui Atanas Trică-Balaci (16 ani) la Universitatea. Nepotul legendarului Ilie Balaci a intrat pe teren în min. 88, purtând tricoul cu numărul 88 (8 a fost numărul pe care îl purta Ilie Balaci).

Meciul în sine a fost unul fără miză, după ce Universitatea a cucerit Cupa României, iar Academica nu a părut suficient de motivată pentru a obţine o victorie care să îi asigure locul al cincilea.

VEZI ȘI Becali, despre Edi Iordănescu: 'Poate fi oricând antrenor la FCSB!'. Răspunsul tehnicianului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel