FC Barcelona a câștigat finala Champions League la fotbal feminin după ce a învins-o pe Chelsea, scor 4-0 / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FC Barcelona a câștigat finala Champions League la fotbal feminin după ce a învins-o pe Chelsea, scor 4-0 / Captură Video FC Barcelona YouTube
FC Barcelona a câștigat finala Champions League la fotbal feminin după ce a învins-o pe Chelsea, scor 4-0 / Captură Video FC Barcelona YouTube
FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor la fotbal feminin, învingând în finală echipa Chelsea, la Gothenburg, scor final 4-0.

Chelsea Londra a primit patru goluri în primele 36 de minute ale meciului (Leupolz ‘1 (autogol), Alexia ’14 (penalti), Bonmati ’21 şi Hansen ’36). Astfel, FC Barcelona a câștigat primul lor titlu de Liga Campionilor Feminin la Göteborg, în Suedia, pe arena Gamla Ullevi. Arbitra meciuluia a fost germana Riem Hussein, în vârstă de 40 de ani, aflată pe lista FIFA încă din anul 2009.



Barcelona a devenit primul club care a obținut atât titlul Ligii Campionilor masculin, cât și feminin. De când există varianta feminină a Ligii Campionilor, adică din 2001-2002, nici Barcelona şi nici Chelsea nu au reuşit să îşi treacă în cont importantul trofeu. Catalanele au fost finaliste în anul 2019, când au pierdut finala în faţa celor de la Lyon, iar londonezele au ajuns cel mult în semifinalele competiţiei (2018 şi 2019).

Până acum, Champions League la fotbal feminin a fost câştigată de Lyon de 7 ori, de germanele de la FFC Frankfurt de 4 ori, de suedezele de la Umeå IK, de Wolfsburg și de FFC Turbine Potsdam, care au câștigat de 2 ori. Arsenal şi FCR 2001 Duisburg au câștigat o singură dată cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, UEFA Champions League.

La fotbal masculin, Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a anunţat joi că finala Ligii Campionilor, ediţia 2020-2021, dintre echipele engleze Chelsea Londra şi Manchester City, programată pe 29 mai, se va disputa în Portugalia, la Porto, şi nu la Istanbul, aşa cum era programat iniţial, din cauza situaţiei sanitare din Turcia.

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, UEFA precizează că 6.000 de bilete vor fi puse la dispoziţia fiecăruia dintre cele două cluburi, pentru a fi vândute suporterilor, urmând ca numărul total al spectatorilor care vor fi autorizaţi să asiste la finala de pe stadionul Dragao din Porto (50.000 de locuri) să fie anunţat ulterior.

În urma deciziei guvernului britanic de a plasa Turcia pe lista roşie a destinaţiilor de călătorie, din cauza Covid-19, organizarea finalei la Istanbul ar fi însemnat ca niciunul dintre suporterii celor două finaliste să nu poată asista la meci, explică forul european.

UEFA precizează totodată că a discutat posibilitatea mutării meciului în Anglia, dar în ciuda eforturilor exhaustive din partea federaţiei de fotbal şi a autorităţilor, nu a fost posibil să se obţină excepţiile necesare de la dispoziţiile privind carantina din Marea Britanie.

Autorităţile portugheze şi Federaţia portugheză de fotbal au intervenit şi au lucrat rapid şi într-o manieră transparentă împreună cu UEFA pentru a oferit un loc potrivit pentru finală şi, cum Portugalia este o destinaţie pe lista verde pentru Anglia, suporterii şi jucătorii care vor participa la finală nu vor fi nevoiţi să intre în carantină la întoarcerea acasă, se mai arată în comunicatul UEFA.

Turneul Final 8 al ediţiei precedente a Ligii Campionilor s-a desfăşurat vara trecută la Lisabona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel