FBI, percheziţii la locuinţa lui Mike Pence, fost vicepreşedinte SUA
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Locuinţa fostului vicepreşedinte american Mike Pence a fost percheziţionată de FBI, după ce luna trecută au găsite la o altă casă de-a sa documente clasificate. 

FBI a desfăşurat vineri o percheziţie consensuală la reşedinţa din Indianapolis a fostului vicepreşedinte american republican Mike Pence, după ce luna trecută au fost descoperite la locuinţa sa documente clasificate, a declarat pentru Reuters o persoană familiară cu acest dosar.

Percheziţia survine la doar câteva săptămâni după ce avocatul lui Pence, Greg Jacobs, a notificat Arhivele Naţionale, printr-o scrisoare trimisă la 18 ianuarie, în legătură cu descoperirea unor documente cu eticheta 'clasificat'. Actele au fost apoi predate FBI.

Mike Pence a fost vicepreşedinte în timpul mandatului de la Casa Albă al lui Donald Trump, între 2017 şi 2021.

Percheziţia de la locuinţa lui Pence survine într-un moment în care atât fostul preşedinte republican Donald Trump, cât şi actualul preşedinte democrat Joe Biden se confruntă cu anchete derulate de doi procurori speciali pentru reţinerea de documente clasificate, scrie Agerpres. 

Joe Biden a dat vina pe angajaţi în scandalul documentelor confidenţiale 

Ceea ce s-a întâmplat este că, atunci când mi-au împachetat lucrurile din birou pentru a mi le transfera, nu au făcut treaba aşa cum trebuie pentru a se asigura că au trecut în revistă toate documentele existente, a declarat Biden într-un interviu la postul PBS.

Scandalul documentelor confidenţiale, care a izbucnit în ianuarie când s-a aflat că avocaţii lui Biden au descoperit - şi au predat Departamentului Justiţiei - arhive confidenţiale din perioada în care actualul locatar de la Casa Albă a fost vicepreşedinte, l-a pus pe preşedintele american într-o postură neplăcută.

De atunci, oficialii americani au anunţat în mai multe rânduri descoperirea de noi documente.

La 12 ianuarie, procurorul general Merrick Garland a anunţat numirea unui procuror special, conservatorul Robert Hur, care să studieze toate documentele confidenţiale descoperite.

Până în prezent, au fost găsite documente confidenţiale în două birouri frecventate de Biden şi la locuinţa sa din Wilmington (statul Delaware), dar nu şi în casa acestuia din Rehoboth, din acelaşi stat, unde FBI a efectuat o percheziţie săptămâna trecută, scrie EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel