Fază IREALĂ în programul de guvernare PNL. Vulpescu: A fost salvată, de fapt, de PSD! video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Președintele interimar al Consiliului Național al PSD, senatorul Ionuț Vulpescu, a descoperit ceva fabulos în programul de guvernare PNL.

"M-am uitat pe programul de guvernare PNL. Se spune acolo: acordăm o atenție deosebită Vilei Florica spre deosebire de guvernele anterioare. Pentru a putea face acum referire la Vila Florica, aceasta trebuia să rămână în domeniul public. Guvernele anterioare au salvat-o, de fapt! Eu am solicitat dreptul de preemțiune al statului român prin Ministerul Culturii în 2017 pentru că Vila Florica fusese scoasă la vânzare și putea deveni salon de nunți și botezuri. Vila Florica, leagănul brătienilor, a fost salvată de PSD!”, a zis Ionuț Vulpescu la interviurile DC News.

În 2017, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a exercitat dreptul de preemţiune al statului asupra imobilului Ansamblul Conacului Brătianu – ”Florica" situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș, achiziționând imobilul de la proprietarii acestuia.

Imobilul Vila Florica este un ansamblu atestat documentar încă din anul 1829, despre care se spune că ar fi aparținut lui Constantin Brâncoveanu și a fost reconstruit de familia Brătianu în anii 1859, parcul dendrologic și peisagistic, cu floră rară, atestat de la începutul secolului XX, având ca autor pe Andre Dupperreaux, astfel că întregul imobil a fost clasat ca monument istoric potrivit Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, datorită semnificației sale pentru istorie, cultură și civilizație națională și universală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel