Data publicării:

Fata de 11 ani, bătută de alte două copile, inclusă într-un program de consiliere psihologică

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: captura video Facebook @Adry Adry
FOTO: captura video Facebook @Adry Adry
Minora bătută de alte două fete, în curtea unui liceu din Hunedoara, va fi inclusă într-un program de consiliere psihologică. Bătaia a fost filmată.

Fata de 11 ani, bătută de alte două fete cu vârstele de 12 și 13 ani, în curtea unui liceul din municipiul Hunedoara, va fi inclusă într-un program de consiliere psihologică a Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara.

DGASPC, autosesizare

Instituţia s-a autosesizat despre fapta comisă la Hunedoara, iar o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai DGASPC şi Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Hunedoara a evaluat miercuri situaţia din teren, urmând să vină cu mai multe propuneri în acest caz.

”Minora victimă va fi inclusă într-un program de consiliere psihologică. Minorele agresoare refuză categoric serviciile de asistenţă psihologică oferite de către reprezentanţii DGASPC.

O echipă formată din reprezentanţi ai DGASPC şi DAS Hunedoara se află în teren pentru a evalua situaţia. Cazul minorelor rămâne în atenţia noastră”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, Cristina Chirilă, scrie Agerpres.

Minora, filmată în timp ce era bătută 

”În data de 5 septembrie 2023,  în jurul orei 18:30, la sediul Poliției Municipiului Hunedoara s-a prezentat o femeie din municipiul Hunedoara, împreună cu fiica sa, în vârstă de 11 ani și sesizat faptul că minora a fost agresată fizic de două minore. 

Femeia a reclamat faptul că în data de 05 septembrie 2023 a primit pe telefonul mobil o filmare în care este redat momentul în care cele două fete o lovesc pe fiica sa.

Minora a relatat faptul că avut discuții în contradictoriu cu cele două fete în data de 4 septembrie a.c., în timp ce se aflau în curtea unui liceu din municipiul Hunedoara, iar acestea au agresat-o fizic.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe și continuă cercetările, în vederea stabilirii circumstanțelor comiterii faptei și a luării măsurilor legale”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Primarul Hunedoarei, apel pentru ”spectatori”

”Condamn ferm incidentul petrecut luni, 04 septembrie, în curtea Colegiului Matei Corvin din Hunedoara, incident pe parcursul căruia o fată de 11 ani a fost lovită violent şi agresată verbal de alte fete, cu vârste de 12 şi 13 ani, în timp ce alţi membri ai grupului (se pare, în majoritate fete) asistau ca simpli spectatori la scenele de o violenţă greu de imaginat”, a declarat Dan Bobouțanu, edilul municipiului Hunedoara, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Procedura privind managementul cazurilor de violenţă în şcoli a fost pusă în consultare publică, anunță Ministerul Educaţiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel