Fast and Furious: Bilanţul incredibil al distrugerilor
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Fast and Furious. captură video youtube
Fast and Furious. captură video youtube
Brokerii de asigurări și specialiști din domeniul auto au făcut un calcul pentru un studiu, însumând toate pagubele create de filmarea peliculelor Fast and Furious.

Nici nu îți imaginezi care a fost calculul final, dacă toate pagubele ar fi fost reale și toate distrugerile s-ar fi filmat în mod real. Suma depășește 500 de milioane de dolari, relatează Agerpers.

Peste 200 de vehicule avariate de actorii Fast and Furious

Ritmul agresiv de șofat al actorilor Vin Diesel sau Jason Statham este bine cunoscut. Însă la un calcul real, aceștia ar fi putut distruge în cazul filmărilor mașini, clădiri și bunuri în valoare de peste 260 de milioane de dolari. Această sumă este împărțită numai între 2 actori din film!

În total, peste 30 de clădiri au fost distruse în cazul filmării seriei, peste 50 de clădiri au fost avariate, iar în ceea ce privește mașinile, 169 de mașini standard au fost avariate și peste 140 distruse complet. Doar în cazul 'Furious 7' mașina folosită pentru a zbura între clădirile din Abu Dhabi a costat peste 3 milioane de euro, fiind un model de Lykan Hypersport din gama W Motors.

Fast and Furious. captură video youtube

Fast and Furious. captură video youtube

Eroul pagubelor în Fast and Furious

Cele mai multe cheltuieli în întreagă serie de filmări le-a făcut Jason Statham. El singur a distrus mașini și clădiri în valoare de aproximativ 182.350.445 de dolari americani. Imaginați-vă pentru o secundă cam cât ar fi costat piesele auto pentru reparația acestor mașini distruse de starul Hollywoodian.

În cazul Furious 7 nu doar mașinile au avut de suferit. În frenezia filmului au fost distruse mai multe avioane și elicoptere și chiar un tanc de armată. Dacă, spre exemplu, în Fast and Furious 2 se produceau daune în valoare de sub 5 milioane de euro, în Furious 7 s-au distrus peste 100 de active, acestea valorând cu mult peste 200 de milioane de dolari.

Fast and Furious. captură video youtube

Fast and Furious. captură video youtube

Filmul a încasat însă de zeci de ori mai multe milioane de dolari, așa încât întreagă nebunie a meritat din plin. Cel puțin așa declara specialiștii box-office care raportează venituri de peste 1.5 miliarde dolari doar pentru ultimul dintre filme (pelicula Furious 7), conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel