Și, în cele din urmă, fasolea s-a răspândit în toată lumea. La urma urmei, boabele de fasole, în combinație cu alte ingrediente, dezvăluie o serie de senzații gustative. Ca, de exemplu, această rețetă de fasole cu orez și legume din bucătăria africană.
Ingrediente:
fasole roșie - 100 grame,
orez - 200 grame,
ulei de floarea soarelui - 0,5 pahar,
morcov - 2 bucăți,
rădăcină de pătrunjel - 1 bucată,
țelină - 1 bucată,
ceapă galbenă - 2 bucăți,
usturoi - 5 căței,
cimbru uscat - 1 lingură,
pastă de tomate - 50 grame,
piper negru după gust,
alune - 100 de grame,
boia dulce și afumată - după gust,
lămâie -câteva felii.
Modul de preparare
Se spală fasolea, se acoperă cu apă curată și se lasă peste noapte. A doua zi, fierbe fasolea în aceeași apă, cu adaos de sare, până se înmoaie, timp de 20 de minute.
Clătite indiene cu orez cu cartofi. Începe ziua cu un mic dejun sățios și echilibrat
Fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se încinge jumătate din ulei într-o tigaie, se pun legumele curățate și tăiate cubulețe: morcovii, pătrunjelul, țelina și ceapa. Se sărează și se gătesc până se înmoaie.
Pune fasolea, orezul și legumele într-un castron mare. Se adaugă cimbru, piper, usturoiul tăiat felii subțiri (5 căței) și sare după gust. Adaugă pastă de roșii, smântână și amestecă.
Macrou suculent, copt în cuptor. O rețetă simplă și delicioasă
Transferă apoi amestecul într-o tavă de copt unsă cu ulei de măsline. Deasupra se toarnă un pic de ulei. Compoziția se stropește cu boia de ardei și se pun câteva felii de lămâie. Dă tava în cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Gătește, rapid, cartofii în cuptorul cu microunde. O cină sățioasă, gata în câteva minute
Între timp, alunele zdrobite se prăjesc, într-o tigaie uscată, cu boia dulce și afumată. Înainte de servire, stropește fasolea cu orez și legume cu amestecul de alune și boia. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva