Fasole cu ciolan. Rețeta iubită de toți românii. Se prepară numaidecât!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Fasolea cu ciolan se numără printre bucatele românești ce nu lipsesc de pe masă de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Iată cum o poți prepara după o rețetă rapidă.

Ingrediente

 1/2 kg fasole boabe
 1 buc ciolan afumat (de cca 1 kg)
 1 morcov
 2 cepe medii
 o conservă roşii cuburi
 2 linguri bulion
 3 frunze dafin
 1 legătură mărar
 1/2 linguriţă cimbru
 sare
 piper
 boia de ardei dulce

Cum se prepară

Alege fasolea, spal-o şi las-o în apă de seară, pentru a doua zi. A doua zi dă fasolea la fiert în suficientă apă şi puţină sare, iar după ce clocoteşte bine schimbă-i apa cu altă apă fiartă. În acest scop, ajută să ţii o altă cratiţă cu apă fiartă alături pe aragaz. Repetă procedeul de încă 2 ori, pentru a face fasolea cât mai puţin indigestă, potrivit retetepractice.ro.

După ce schimbi ultima oară apa, adaugă ciolanul şi lasă cratiţa la foc mic, cu capacul pus, pentru 2 ore. Cu 30 de minute înainte de final, scoate ciolanul din cratiţă şi adaugă peste fasole morcovul dat pe răzătoare, ceapa tocată cât mai mărunt, foile de dafin şi condimentele.

Lasă fasolea să fiarbă în continuare, iar cu 5 minute înainte de a închide focul adaugă roşiile cuburi, bulionul şi mărarul tocat mărunt. Întoarce în cratiţă carnea desprinsă de pe ciolan, tăiată cubuleţe potrivite. Poţi lăsa şi ciolanul tăiat bucăţi mari, în funcţie de preferinţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel