Data publicării:

Fâșia Gaza, lovită din nou de o dronă a armatei israeliene

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
Armata israeliană a anunțat luni că a lansat un atac asupra unui post militar al organizației Hamas din Fâșia Gaza, folosind o dronă, după ce trupele sale au fost vizate în timpul unei manifestații.

Această acțiune militară israeliană survine într-un context de violențe aproape zilnice începând cu 13 septembrie, între manifestanți palestinieni și forțele israeliene de ambele părți ale barierei de separare dintre Israel și teritoriul palestinian Gaza, controlat de Hamas, organizație văzută ca inamic principal de către Israel

Palestinienii au protestat de mai multe ori după ce Israel a închis punctul de trecere Erez cu Fâșia Gaza, o decizie descrisă de un ONG israelian drept "pedeapsă colectivă", deoarece afectează câteva mii de palestinieni care merg în Israel pentru a lucra, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al armatei israeliene, o dronă a lovit un post militar aparținând organizației teroriste Hamas. Acest post era situat în apropierea unei zone de unde "atacatorii au tras asupra soldaților Tsahal (armata israeliană) în cursul unei manifestații violente", a adăugat armata, specificând că "soldații au răspuns cu tiruri reale în direcția unui atacator și l-au lovit".

Doi manifestanți au fost răniți de gloanțe israeliene în timpul ciocnirilor, conform informațiilor Ministerului Sănătății al Hamas din Gaza. Această zonă este supusă blocadei israeliene de când mișcarea islamistă a preluat puterea acolo în 2007.

Luni, manifestanții au incendiat cauciucuri și au aruncat cu pietre în soldații care au răspuns cu gaze lacrimogene, conform relatărilor unui jurnalist al AFP.

Potrivit Ministerului Sănătății din Fâșia Gaza, în violențele de la frontiera din 13 septembrie, șapte palestinieni au fost uciși și aproape 100 au fost răniți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel