Farul Constanța și Sepsi OSK Sf. Gheorghe, calificare cu emoții în play-off-ul Superligii
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Farul Constanța, campioana en-titre, și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, deținătoarea Cupei României și a Supercupei României, s-au calificat, cu emoții, în play-off-ul Superligii.

Farul Constanța, campioana en-titre, și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, deținătoarea Cupei României și a Supercupei României, s-au calificat, cu emoții, în play-off-ul Superligii naționale de fotbal, după meciurile jucate vineri seara în etapa a 30-a, ultima a sezonului regulat.

Faru Constanța a remizat pe terenul ultimei clasate, FC Botoșani, 0-0, jucând finalul meciului în zece oameni, după eliminarea armeanului Narek Grigorian (76), pentru al doilea cartonaș galben.

Louis Munteanu a ratat șansa de a deschide scorul pentru Farul (19), fiind blocat de portarul Răzvan Ducan. Alexandru Buzbuchi, portarul Farului, s-a remarcat la șutul lui Ioan Filip (33) și l-a blocat salvator pe Juan Kaprof (82). Rivaldinho a marcat pentru constănțeni din centrarea lui Kevin Boli (47), dar golul a fost în cele din urmă anulat de arbitrajul video, pentru că mingea ar fi părăsit terenul la centrarea lui Boli.

Ronaldo Deaconu (Farul) a jucat meciul său cu numărul 150 în Superligă.

Sepsi OSK a învins-o pe Petrolul Ploiești cu scorul de 2-1, în deplasare, cu un gol marcat de croatul Gabriel Debeljuh în minutele adiționale (90+3).

Oaspeții au reușit să deschidă scorul prin fundașul stânga Florin Ștefan (14), cu un șut frumos la colțul lung. Petrolul a căutat egalarea și a găsit-o în finalul meciului, când kosovarul Albin Berisha (87) a înscris din pasa lui Alexandru Ișfan. Ploieștenii au pierdut însă meciul după un șir de erori în apărare.

Jair (28) și Valentin Țicu (61) au avut cele mai bune ocazii de la gazde, însă portarul Dinu Moldovan a fost cel mai bun jucător al oaspeților.

Sergiu Hanca (Petrolul) a bifat meciul cu numărul 150 în Superliga României.

CFR Cluj a câștigat greu, 1-0 cu FC Hermannstadt, pe teren propriu, printr-un gol înscris de nigerianul Otele (90+3), cu un șut la colțul lung.

Echipa antrenată de Adrian Mutu a ratat prin Peter Michael (47) și a avut un gol anulat, la Karlo Muhar (49), pentru ofsaid, însă sibienii, care au evoluat curajos, și-au creat ocazii mai mari și mai multe de gol. Florin Bejan a ratat incredibil din fața porții (28), Ianis Stoica a șutat periculos la colțul lung (41), iar Cristian Neguț, fost jucător la CFR, a irosit două șanse excelente, în min. 75 și 79.

Mario Camora a jucat meciul cu numărul 500 în toate competițiile pentru CFR Cluj, dintre care 384 în Superligă și 76 în cupele europene.

FC Voluntari și Unversitatea Cluj au ratat calificarea în play-off

FC Voluntari și Universitatea Cluj au terminat nedecis, 0-0, rezultat în urma căruia ilfovenii au coborât pe locul retrogradabil, iar ”U” a ratat calificarea în play-off.

Ardelenii au jucat mai bine în prima repriză și au atacat în valuri, însă fără a-și crea ocazii clare de gol. FC Voluntari a evoluat mai bine după pauză și Igor Armaș a trecut pe lângă gol la o fază fixă (55). În min. 87, Valentin Gheorghe (U) a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar portarul Jesus Fernandez a apărat.

Dinamo a învins-o pe UTA la București cu 1-0 și a părăsit zona retrogradării directe. Portughezul Goncalo Gregorio (20), cu șut de la 15 metri, deviat de Ibrahima Conte, a marcat singurul gol al partide.

Arădenii au controlat repriza secundă și au avut ocazii bune de gol prin Tiberiu Căpușă (33), Răzvan Trif (72), dar portarul Adnan Golubovic s-a remarcat. Dinamo a mai avut acțiuni periculoase și după pauză, dar cea mai clară a fost situația lui Gabriel De Moura (43), al cărui șut la colțul scurt a fost respins de Florin Iacob.

Startul meciului Dinamo - UTA a fost amânat cu 8 minute din cauza incidentelor dintre suporteri care au avut loc în stadion și în afara stadionului.

Rezultatele zilei

FC Voluntari - FC Universitatea Cluj 0-0, Stadion ”Anghel Iordănescu” - Voluntari

Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); arbitri asistenți: Daniel Mitruți (Craiova), Adrian Vornicu (Iași); al patrulea oficial: Ovidiu Robu (Chitila)

Arbitru video: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); arbitru asistent video: Claudiu Marcu (Constanța)

Observatori: Irina Mîrț (București) - CCA, Ion Ion (București) - LPF

Dinamo București - AFC UTA Arad 1-0 (1-0), Stadion Arcul de Triumf - București

A marcat: Goncalo Gregorio (20).

Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); arbitri asistenți: Ciprian Florin Danșa (Satu Mare), Alexandru Vodă (Alba Iulia); al patrulea oficial: Iulian Dima (București)

Arbitru video: Florin Andrei (Târgu Mureș); arbitru asistent video: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița/Prahova)

Observatori: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Marian Bucurescu (București) - LPF

FC Petrolul Ploiești - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-2 (0-1), Stadion ”Ilie Oană” - Ploiești

Au marcat: Albin Berisha (87), respectiv Florin Ștefan (14), Gabriel Debeljuh (90+2).

Arbitru: Andrei Florin Chivulete (București); arbitri asistenți: Mihai Marius Marica (Bistrița), Andrei Constantinescu (București); al patrulea oficial: Andrei Antonie (București)

Arbitru video: Radu Petrescu (București); arbitru asistent video: Adrian Popescu (Craiova)

Observatori: Andrei Ioniță (București) - CCA, Adrian Pitu (Constanța) - LPF

AFC Botoșani - FC Farul Constanța 0-0, Stadion Municipal - Botoșani

Cartonaș roșu: Narek Grigorian (Farul, 76).

Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); arbitri asistenți: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Cosmin Vatamanu (București); al patrulea oficial: Valentin Porumbel (Oltenița)

Arbitru video: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj-Napoca); arbitru asistent video: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca)

Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) - CCA, Bogdan Buhuș (Bârlad) - LPF

FC CFR 1907 Cluj - AFC Hermannstadt 1-0 (0-0), Stadion ”Dr. Constantin Rădulescu” - Cluj-Napoca

A marcat: Philip Otele (90+3).

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenți: Vasile Marinescu (București), Ovidiu Artene (Vaslui); al patrulea oficial: Mircea Ardelean (Arad)

Arbitru video: Cătălin Popa (Pitești); arbitru asistent video: Vladimir Urzică (Piatra Neamț)

Observatori: Ioan Onicas (Zalău) - CCA, Romolus Gabor (Hunedoara) - LPF, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel