Farfurii curate și strălucitoare, ca la restaurant: prepară o soluție din ingrediente accesibile și ieftine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Farfurii curate și strălucitoare, ca la restaurant - prepară o soluție din ingrediente accesibile și ieftine. Sursa - pixabay.com
Farfurii curate și strălucitoare, ca la restaurant - prepară o soluție din ingrediente accesibile și ieftine. Sursa - pixabay.com
Pentru ca farfuriile și paharele să arate mereu ca și cum abia au fost cumpărate, trebuie să pregătiți o soluție simplă din ingrediente accesibile și ieftine. 

Nu aveți nevoie de produse chimice de la magazin pentru asta.

Trebuie să luați:

5 litri de apă;

100 de grame de sare;

un pahar cu oțet;

suc de lămâie.

Toate componentele trebuie amestecate. După aceea, ștergeți toate vasele cu un burete curat, umezit în acest amestec. 

Scapă, rapid, de mucegaiul de pe pereții casei: patru sfaturi eficiente, ca să-l elimini pentru totdeauna

Nu este nevoie să uscți vasele cu un prosop. Pentru a le usca, pur și simplu, aranjați vasele curate pe o masă, acoperită cu un prosop.

După procedură, paharele și farfuriile nu vor avea pete și vor fi ca noi. În plus, sucul de lămâie le va da o aromă proaspătă și plăcută. 

BONUS. Scapă, rapid, de mucegaiul de pe pereții casei: patru sfaturi eficiente, ca să-l elimini pentru totdeauna

 

Cum să scapi de mucegaiul negru de pe pereții casei, astfel încât să dispară pentru totdeauna?

Mucegaiul este o problemă neplăcută, care afectează pe toată lumea. El este cauza alergiilor, o sursă de bacterii patogene și infecții periculoase. Vă spunem cum să scăpați de mucegaiul de pe pereții apartamentului și ce să faceți dacă apare și în baie.

Două plante nu se tem de întuneric și înfrumusețează fiecare încăpere a casei

Pentru a începe lupta împotriva mucegaiului, trebuie să știți că există patru tipuri de mucegai:

verde - cel mai adesea apare pe produsele alimentare care se află într-un spațiu închis;

alb -  se formează pe solul florilor de casă, care se acoperă cu un strat alb de la un exces de umiditate;

negru - poate fi văzut pe pereți, instalații sanitare, tavan și în alte locuri din apartament;

albastru afectează podelele din lemn din case și apartamente.

Mucegaiul negru este considerat cel mai periculos. Din cauza lui se dezvoltă multe boli de piele, apar reacții alergice, astm, dureri de cap și probleme cu somnul. În cazuri deosebit de neglijate și cu contact prelungit, o persoană poate chiar face cancer pulmonar.

Dezgheață frigiderul rapid și în siguranță: iată câteva sfaturi utile

Există o mulțime de motive care duc la apariția acestui tip de mucegai: umiditate ridicată în apartament, ventilație slabă, înghețarea  pereților, scurgeri de apă sau defecțiune ale conductei, lipsa etanșeității acoperișului casei, încălzirea insuficientă a încăperii sau absența acesteia.

Nimeni nu este imun la apariția mucegaiului, dar este important să luați măsuri la timp și să vă protejați casa de reparații majore și pe voi - de boli grave.

Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou: doar gospodinele cu experiență fac asta

Cum să scăpați de mucegaiul de pe pereții apartamentului? Puteți folosi remedii chimice sau populare. În primul caz, va fi suficient să mergeți la magazin și să cumpărați produsul necesar, în al doilea caz - să apelați la metodele bunicii. 

Oțet pentru mucegai în baie și în bucătărie. Vaporii de oțet nu sunt toxici, așa că cu ajutorul acestuia puteți scăpa, cu succes, de mucegai. Trebuie să turnați oțetul într-o sticlă cu pulverizator și să îl aplicați în zonele afectate din apartament. 

IMPORTANT: înainte de a curăța suprafețele cu oțet, este bine să ștergeți orice urmă de mucegai cu o cârpă.

Peroxid. Acest remediu este la fel de eficient ca și oțetul. De asemenea, trebuie turnat într-o sticlă de pulverizare și apoi să stropiți suprafețele infectate. Ca și în cazul oțetului, cel mai bine este să îndepărtați, mai întâi, mucegaiul negru cu o cârpă.

Elimină mirosul neplăcut din papucii de cameră: folosește aceste ingrediente pentru rezultate uimitoare 

Amoniac. Pentru ca amoniacul să aibă efectul dorit, diluați-l cu apă într-un raport de 1: 1 și tratați pereții, tavanele, gresia și alte suprafețe afectate de mucegai cu soluția rezultată. Se lasă timp de 1 oră, apoi se spală amoniacul și se aerisește camera.

IMPORTANT: amoniacul poate fi folosit doar pe suprafețe netede, deoarece pe cele poroase va intra în contact cu mucegaiul care nu va fi eliminat.

Bicarbonat. Este cea mai ușoară și sigură metodă a bunicii, ideală pentru cei care vor să scape de mucegai. Rețeta este simplă: luați un pahar cu apă, turnați 1 linguriță de bicarbonat și ștergeți suprafața infectată cu soluția rezultată. Lăsați să acționeze o oră și apoi ștergeți cu o cârpă umedă. Nici măcar nu trebuie să spălați complet suprafața, deoarece bicarbonatul acționează ca un excelent agent împotriva apariției ulterioare a acestei ciuperci periculoase.


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel