Fără un candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, de ce lista la europarlamentare este comasată? Bogdan Chirieac: Totul se duce în zona ilogicului
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Oana Pavelescu
Foto: Inquam Photos / Oana Pavelescu
Află ce precizări a făcut analistul politic Bogdan Chirieac despre alegerile din 2024. 

În contextul în care coaliția de guvernare nu a reușit să ajungă la un candidat comun pentru Primăria Capitalei, există riscul ca și la alegerile prezidențiale partidele PSD și PNL să aibă candidați separați. 

„Când doi se ceartă, al treilea câștigă, dar cine e al treilea?”, a fost întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

„În situația în care fiecare partid mare, PSD și PNL, va avea candidat propriu la Primăria Capitalei, ce rost mai are lista comună la europarlamentare? Nimeni nu reușește să dea un răspuns logic. Deci, lista comună la europarlamentare avea rost dacă exista un candidat comun la Primăria Capitalei și, îmi imaginez, un candidat comun la președinția României. Din momentul în care fiecare dintre distinsele partide vor avea candidatul propriu, de ce lista la europarlamentare este comasată? Să pui o persoană cvasinecunoscută, sigur, diplomat de carieră, fostă referentă de Polonia și fostă consul la Munchen, actualmente șef al delegației Comisiei Europene la București. Deci, totul se duce în zona asta a ilogicului și văd că alegerile de anul ăsta sunt dictate de zona asta a ilogicului.

Candidați la prezidențiale PSD și PNL

Doamna Firea vrea să candideze, e dreptul domniei sale. A zis că organizația din București a împuternicit-o, bine. Domnul Romașcanu a anunțat că PSD-ul o va numi pe dânsa candidat, perfect, o să avem de unde alege, că e și dl. Nicușor Dan, dl. Piedone, dl. Burduja și dl. de la AUR, Mihai Enache. Deci, bucureștenii au de unde să aleagă. Măcar dacă știi că n-ai apă caldă și căldură, știi de ce nu ai. Dar la europarlamentare de ce faci acest cuplaj? Nu pot să înțeleg.

Deci, putem considera din acest moment că vom avea candidați la prezidențiale și din partea PSD, și din partea PNL. (...) Cum se vor răsfrânge (n.r. alegerile prezidențiale), vă spun eu: prin creșterea numărului de votanți AUR. Nu se poate să comasezi alegerile, să le devansezi, să muți localele din toamnă în vară, cu tot cortegiul de efecte nedorite care rezultă din această devansare a alegerilor, după care să spui că n-ai candidat la primărie. Ce să înțeleagă lumea din chestia asta?”, a declarat Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel