Fără smântână, fără zahăr, fără lapte! Înghețata recomandată de nutriționiști are doar 60 de calorii pe porție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Fără smântână, fără zahăr, fără lapte! Înghețata recomandată de nutriționiști are doar 60 pe porție.  Sursa - pixabay.com
Fără smântână, fără zahăr, fără lapte! Înghețata recomandată de nutriționiști are doar 60 pe porție. Sursa - pixabay.com
Chiar dacă vine frigul, uneori ni se face pofta de înghețată. Această rețetă nu conține lapte, ouă și zahăr, ceea ce o face perfectă și pentru cei care țin dietă.

De altfel, pentru a prepara pe lângă mure, avem nevoie de iaurt alb care asigură un aport caloric extrem de scăzut. Murele sunt un aliment care ar trebui integrat  în alimentație, pentru că aduce  multe beneficii. Spre exemplu, au o excelentă acțiune antioxidantă, purificatoare și antiinflamatoare. În plus, consumul lor este ideal pentru cei care urmează o dietă săracă în calorii.


Șase alimente înșelătoare, care îngrașă. Toți le consumă în speranța că vor slăbi

Rețeta se poate pregăti în câteva minute. În plus, vom avea nevoie doar de 3 ingrediente simple. Acum să vedem cum se prepară această delicioasă înghețată de mure!

Timp de preparare - 5 minute, repaus congelator - 30 minute, timp total - 35 minute, porții - 4, calorii -  60 pe porție.

 

Ingrediente:

240 grame de iaurt simplu,

200 grame de mure congelate,

1 lingură de unt de arahide natural fără zahăr adăugat.

 

Pregătirea pas cu pas

 

Pentru început punem murele în paharul mixerului, adăugăm iaurtul și untul de arahide, apoi amestecam bine cu o linguriță.

Acum închidem aparatul de bucătărie cu capacul și mixăm bine ingredientele.  La final, trebuie să avem o compoziție cu o consistență  omogenă și cremoasă. 

Conopidă în cremă de brânză: este mai bună decât cartofii și are 160 de calorii

Înghețata se pune într-o formă dreptunghiulară, se nivelează, se acoperă cu folie alimentară și se dă la congelator 30 de minute ca să se întărească.

La final, înghețata se transferă în cești și se servește pe masă. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

 

Prăjitură moale și delicioasă în două culori. Ai nevoie de iaurt și cacao pentru un desert fantastic

 

Prăjitura cu cacao se prepară ușor și nu trebuie să fii cofetar. Așadar, într-o perioadă relativ scurtă de timp, îți vei satisface pofta de dulce. 

Acesta este un desert foarte simplu, dar în același timp delicios. Va fi pe placul tuturor atât de mult încât nu va rămâne nici măcar o firimitură.

Nu întâmplător este ideal pentru un mic dejun sau pentru o gustare savuroasă într-o zi proastă. Ingredientele sunt ușor disponibile, pentru că sunt folosite atât de des în bucătărie încât este imposibil să nu le ai deja în cămară.

Șnițele de varză. Sunt mai gustoase decât cele din carne și au un gust unic

În plus, desertul este perfect pentru cei care urmează o dietă, deoarece echilibrează perfect lejeritatea cu bunătatea, permițând și persoanelor, care doresc să se mențină în formă, să savureze ceva dulce.

Timp de pregătire - 5 minute, timp de gătire - 35 minute,  timp total -  45 minute, porții - 12 felii, calorii - 150 per felie.

 

Ingrediente:

240 grame de făină,

200 grame de iaurt,

90 grame de îndulcitor cu stevia (sau alternativ 180 grame de zahăr normal),

50 grame de unt topit,

3 ouă,

3 linguri de cacao pudră,

1 linguriță de praf de copt, 

1 praf de sare,

zahăr pudră,

ulei pentru tava de copt.

 

Prepararea 

 

Sparge ouăle într-un castron, adaugă sarea și îndulcitorul de stevia (sau zahărul) și bate-le cu un tel. Acum adaugă untul și amestecă. Urmează iaurtul, praful de copt și făina cernută.

Odată ce obții un aluat omogen, împarte-l în două boluri. Integrează praful de cacao în unul dintre cele două bolul și amestecă cu o spatulă.

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

Acum unge cu ulei o formă de copt dreptunghiulară și pune, alternativ, câte două linguri din fiecare bol de aluat. Fă acest lucru până când termini cele două compoziții. Apoi cu o scobitoare încearcă să le amesteci.

La final, tava se dă în cuptorul preîncălzit. Prăjitura se coace timp de 30-35 minute la o temperatura de 170°C. Înainte de servire, desertul se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel