"Fără penali în funcţii publice" - VOT în Camera Deputaţilor
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Barna vrea eliminarea adresei de pe buletin. Piperea: De ce este imposibilă o asemenea ”idee total stupidă”
Barna vrea eliminarea adresei de pe buletin. Piperea: De ce este imposibilă o asemenea ”idee total stupidă”
Camera Deputaţilor urmează să dezbată şi să voteze, marţi, iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice", la propunerea PSD.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a solicitat, la începutul şedinţei de plen, ca membrii Comisiei juridice să lucreze în paralel cu plenul pentru raportul la această iniţiativă, astfel încât Camera Deputaţilor să dea un vot până la sfârşitul zilei.

"La începutul sesiunii extraordinare s-a găsit pe ordinea de zi proiectul 'Fără penali în funcţii publice'. Pentru că sesiunea se încheie mâine, pentru a nu muta dezbaterile pentru sesiunea următoare, eu v-aş propune ca membrii Comisiei juridice să se reunească şi până la finalul zilei să dăm şi un vot şi să trecem de Camera Deputaţilor iniţiativa care interzice celor condamnaţi să candideze în alegeri", a spus Simonis.



Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a afirmat că liberalii susţin această propunere



Grupul PNL susţine dezbaterea şi votul pe această iniţiativă cetăţenească în speranţa că va rămâne o iniţiativă cetăţenească şi nu va fi transformată politic. Deja am văzut o cuplare cu o propunere de organizare a unui referendum împreună cu localele. (...) 5 milioane cetăţeni, nu doar 900.000 au votat referendumul organizat de preşedintele Klaus Iohannis. Iniţiativa cetăţenească trebuie discutată în paralel cu cele două proiecte de lege depuse după referendum. (...) PNL va vota această iniţiativa cetăţenească şi vom discuta şi celelalte două proiecte depuse în Parlament", a susţinut Roman.

Liderul USR Dan Barna a spus că este un moment istoric



"Suntem în faţa unui moment autentic istoric. (...) Fiecare pas a fost o luptă. Iată că am ajuns în acest moment în care mai trebuie să facem doi paşi. (...) Încurajez să facem aceşti paşi. În privinţa alegerilor, îndemn cetăţenii să se pronunţe asupra acestei iniţiatice de igienă morală", a transmis Barna.

În 29 iunie, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis convocarea sesiunii extraordinare în perioada 1 - 15 iulie, printre proiectele care se aflau pe ordinea de zi fiind şi iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice".

Camera Deputaţilor este convocată într-o nouă sesiune extraordinară, în perioada 16 - 31 iulie, în prelungirea actualei sesiuni extraordinare, citează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel