FĂRĂ MASCĂ în secția de votare? Arafat: NU există scuză! Forțele de ordine sunt acolo
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Raed Arafat
Raed Arafat
Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre ziua votului și intervenția din această zi, în contextul în care masca este obligatorie la vot. 

”La secțiile de vot, ce n-aș dori să văd - și sper să nu vedem acest lucru - sunt oamenii care vor veni și o să insiste să intre fără mască și e clar că forțele de ordine care sunt acolo nu le vor permite să intre fără mască. Sau mască purtată sub nas sau sub bărbie sau să intre în secție cu mască, după care să o scoată acolo ca să arate că el sau ea nu poartă mască. Cred că aici avem un risc și sunt convins că vor lua măsuri, pentru că indicațiile sunt foarte clare: președinții secțiilor de votare și cei care păzesc secțiile de votare nu vor permite acest lucru”, a declarat Raed Arafat, vineri seara, la Digi24.

El a explicat că în fiecare secție de votare vor fi măști care se dau celor care intră și nu au mască proprie. ”Deci nu există scuză că dacă am venit fără mască înseamnă că nu mă lasă să votez. Ai mască acolo să iei, ca să votezi și poți vota fără nicio problemă”, a arătat secretarul de stat.

”Cei care spun că le limităm drepturile trebuie să înțeleagă următorul lucru: așa cum intri la secția de vot și nu poți vota fără carte de identitate - asta e o condiționare, trebuie să ai cartea de identitate ca să votezi - așa trebuie să ai mască și să te dezinfectezi pe mâini ca să intri în secția de vot. Dreptul tău la vot este garantat, poți să votezi. Respecți regulile, asta este ideea. Respectând regulile, îi respecți și pe ceilalți”, a spus Raed Arafat.

”Dacă respectăm regulile, avem risc minim. Risc zero nu există”, a menționat șeful DSU.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel