Fără mască în aer liber în Spania
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Spaniolii nu mai sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie în aer liber. 

Spania a ridicat obligativitatea purtării măştii în aer liber în timp ce numărul de cazuri de infecţii cu COVID-19 continuă să scadă semnificativ şi unii dintre cetăţeni continuă să poarte măşti pentru a se proteja, relatează joi Reuters.

Rata de infectare la nivel naţional s-a înjumătăţit în trei săptămâni, scăzând la 1.692 de cazuri miercuri, de la un vârf de 3.397 de cazuri la 100.000 de locuitori pe 17 ianuarie, determinând autorităţile din întreaga ţară să reducă restricţiile.

Măştile sunt în continuare obligatorii în spaţii închise şi în transportul public, dar aproape toate regiunile din Spania au eliminat cerinţa de a prezenta un certificat sanitar pentru a intra în baruri şi cluburi de noapte, scrie Agerpres.

CITEŞTE ŞI Din martie scăpăm de măşti și certificat verde, anunță ministrul Rafila! Revenim la NORMALITATE?

Marea Britanie, ZERO restricţii. Cei pozitivi nu mai stau izolați: Cea mai liberă țară din Europa. Învățăm să trăim cu COVID-19

De la finalul lunii februarie, toate restricţiile pandemice din Marea Britanie vor fi eliminate, a anunţat Boris Johnson miercuri, conform Daily Mail. Măsura a fost primită cu aplauze şi urale de parlamentarii britanici. Iniţial, s-a decis ca măsurile să fie ridicate de pe 24 martie, însă scăderea numărului infecţiilor şi a deceselor a dus la o ridicare mai rapidă a restricţiilor. 

"Astăzi pot declara că la jumătatea lunii februarie voi veni în faţa Casei Comunelor pentru a prezenta strategia convieţuirii cu COVID-19. Dacă trendul încurajator nu se va schimba în rău, cred că la finalul acestei luni vom putea renunţa la toate restricţiile pandemice. Vorbim aici inclusiv de măsura autoizolării pentru cei care se testează pozitiv", a declarat Boris Johnson. 

"Suntem cea mai liberă ţară din Europa, graţie apărărilor pe care ni le-am pus la punct. Învăţăm să trăim cu COVID-19", a declarat şi secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid. 

VEZI ŞI Când scapă România de restricțiile anti-COVID? Ce i-a spus ministrul Rafila premierului Ciucă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel